Åsele en del av Europa och världen

IMG_0956 Ja nu står det fyra björkar- björkstammar i nedre parken som annars är väldigt öde.

Centerpartiets arbete i EU parlamentet går ut på att göra EU smalare och vassare. EU ska inte peta i detaljer. EU ska jobba med de stora frågorna.

Sverige har 20 platser att fylla genom det val som nu pågår. C driver frågan om djurskydd. Svensk djurskyddslagstiftning är mycket strängare än övriga medlemsländer. Att hela Eu skall ha samma lagstiftning dvs Svensk är målet. Vi ska inte ha antibiotika i vårt kött. Maten vi serverar ska inte innehålla kemiska substanser som är skadliga.

Viktigt att vi använder våra lokala skattepengar på ett sådant sätt at vi ser till att kommunens innevånare får bra mat inom skola och äldreomsorg. Maten ska lagas lokalt av Svenska råvaror. Vi måste öka vår produktion i Sverige för att vi skall kunna försörja vår egen befolkning. Så är inte fallet nu.  Vår självförsörjningsgrad är under 50%. Vi klarar oss  dygn med våra lager av mat sedan gapar hyllorna tomma på ICA o Konsum.

Centerpartiet ARBETAR FÖR ATT ÖKA VALDELTAGANDET.

När Åsele Kommunfullmäktige samlas den 19:e i Gafsele Bygdegård så är mera än 60% av besluten påverkade av redan fattade EU beslut.

I går talade vi om GMO. Genmanipulerade grödor. Ett lövträd som fått gener av en fisk för att klara kyla bättre är en sak. Insekter som dör när e äter av en gröda som är genmanipulerad är en annan. Bisamhällen som tappar orienteringen och inte hittar tillbaks till sina bikupor för att de påverkats av manipulerade grödor. Kan bli en stor katastrof för vi klarar oss inte utan bin.

Jag röstar på ett Grönt och Öppet Europa. Europa som behöver ett Lokalt perspektiv.

Besluten ska annars fattas så nära människorna som möjligt tycker jag..

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.