Rent spel i valrörelsen JA TACK!

Stor irritation känner jag över S annonser i Åsele Nytt.

1.” Kommunförrådet med dess service blir kvar i kommunens ägo om vi får förtroendet”

Svar: Finns ingen diskussion eller förslag från något parti i Åsele om något annat.

2. ”Vi kommer inte att sälja ut energiverket eller kommunens skogar”.

Svar: Har aldrig varit förslag från något politiskt parti i vår kommun

Anser att detta är en mycket ful annosering från S. att skriva texter där man får läsaren att tro eller misstänka att partier som inte är S skulle ha förslag och åsikter som vill de S säger att de inte vill.

Det är fult spel i valrörelsen och jag vill på det bestämdaste att socialdemokraterna i Åsele tar tillbaks dessa formuleringar.

Gårdagens valdebatt i Fredrika var annars välbesökt. 56 Fredrikabor kom. Irritationen och besvikelsen över besluten som innebar att högstadiet lades ner och servicen försämrades så att företag och familjer valde att flytta från Åsele kommun är stor.

Beslut av det här slaget påverkar hela kommunen negativt. Förlusten av skatteintäkter, köpkraft och kommuninnevånare, skatteintäkter och stadsbidrag tär hårt på kommunens kassa. Att spara 1,5 miljon men förlora 7 miljoner i förlust av befolkningsminskning, stadsbidrag, minskad köpkraft, ökade kostnader med interkommunala skolavgifter där vi betalar för barn som väljer annan kommun för sin skolgång…….

Fredrika lever och har på intet sätt gett upp. Fem barn finns nu inskrivna i skolan, en  F 6 skola. Antalet har ökat sedan vårterminen.

Det är nio dagar kvar till valdagen. Rent spel JA TACK i valrörelsen. Alla partier har lämnat sina valprogram. Alla partier kan tala för egen sak. Socialdemokraterna ska inte sprida känslan av att oppositionen i Åsele tänker och vill saker som är helt tagna ur luften.

 

 

En kommentar

  1. Brage Sundberg

    Bra rutet, Sylvia!
    Rent spel och samarbete är det som gagnar kommunen bäst.
    Verkar som att (s) vill få sina trogna väljare att inte byta valsedel i kommunvalet och då hotar man med
    privatiseringsspöket.
    Jag hoppas att det kommer en ursäkt från (s) före valet eljest blir det svårt att få till stånd ett uppriktigt samarbete.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.