Antibiotikafritt 2017- och en tydlig prioritering i budget.

Om Åsele säger 40  så säger Dorotea 500. Här talar vi om kg närproducerat kött som kommunerna serverar till skolbarnen och äldre. Åsele ligger mycket lågt i sina inköp i jämförelse med andra kommuner i vår närhet.

Centerpartiet har skrivit en motion till Kf i frågan som är tydlig och klar. Motionen har ännu inte besvarats men för Centerpartiet i Åsele har denna fråga högsta prioritet.

Vi har råd att köpa in köttfärs från annat land till ett pris av 45kr/kg. Denna produkt innehåller 20 % vatten. Vi betalar samma pris för vattnet som för köttet i färsen.

Inom vår kommun finns det  tre företag som levererar kött till Inlandets kommuner.

Priset är här 84kr /kg för köttfärs utan vatten. Åseleföretagen samarbetar med ytterligare med ett företag i Lycksele kommun. Fyra företagare i  samverkan ger hög leveranssäkerhet där det ekologiska slakteriet i Hammerdal gör sin del. Korta transporter är en mycket positiv del på många sätt.

 

Centerpartiet tycker att det är viktigt att stödja företag i vår egen kommun och att skolbarnen och dom gamla får mat från rena råvaror.

Svensk djurskyddslagstiftning tillåter inte användandet av antibiotika i förebyggande syfte, Flera skräckreportage har vandrat runt i media och det senaste jag såg var från en köttproducent som gav sina djur så dåligt vatten så antibiotikaanvändningen i fodret var ett måste för att djuren inte skulle bli sjuka av det dåliga vattnet..( Här kostar köttfärsen 45 kr /kg)

 

För Åseles del fattas det politiska beslut och en tydlig prioritering i budgeten.

 

Vad vill DU ha för dina skattepengar?

 

 

.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.