MAT – en politisk fråga.

Politikerna borde fundera över MATEN som svenska folket stoppar i munnen.

Jag förfäras över hur meterlånga frysdiskar är överfyllda av maträtter som smakar likadant fast de heter olika – är snedbelastade på näringsämnen och ökar på den fetmaepedimi som rasar i våra svenska folkhem – FÄRDIGLAGADERÄTTER

SKulle försöka hitta en fryst kyckling som brukar kosta runt 20 kronor. Bra mat som räcker för två personer(minst) samt att man koka kycklingbuljong av skrovet.

Det blev till ett väldigt svårt uppdrag, i frysdisken fanns flera färdiga kycklingrätter att stoppa direkt i ugnen för tre dubbla priset. Kycklingklubbor och fileér. fan och hans moster men inte en enda fryst vanlig standard kyckling.

Jag känner mig plötsligt gammal, gnällig (SVB-kärring – svid och brännkärring), bitsk och ’det var bättre förr’ kärring när jag ibland handlar mat.

Det är väl inte konstigt att folk lägger på sig en massa vikt när de äter en massa snabbmat, massa LIGHT-skit produkter och olika drycker i konstiga smaker.
(Visst vet ni att aspartan är ett nervgift, som man använde först på rättor – nu innehåller många lightprodukter det!!!)

Gahhhh…politiker se åt detta håll. Vet ju att ni tittat åt ett annat håll dessa alla år när Björn Hellgren försökte få er att fatta att barnen i skolan behöver röra på sig mer.

Men som vanligt så skjuter man det ifrån sig och säger att det är ett personligt ansvar, föräldrars ansvar och blundar för det mest förnuftigaste.

Hållbart samhälle…jojo….säger som jag sa för någon vecka sedan;
– Om så många misslyckas med att gå ner i vikt så bör det ju vara fel på de kostråd som ges ut?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.