Mäklare – nej tack

Varje gång när jag ser en mäklare så verkar de ha någon slags uniform på sig bestående av dräkt med vit skjorta (kvinnor) eller mörk kustum för herrarna.

Finns det någon slags klädkod inom mäklarbranschen??
Eller tjänar man så mycket pengar att man vill visa det utåt med att svida upp sig till tänderna, eller är det en osäkerhetsdräkt att gömma sig bakom….

Måste man kanske ha ett brinnande klädintresse för att bli mäklare???

4 kommentarer

 1. Dittan

  Nu tycker jag att du är ganska orättvis! Inte alla mäklare är kostymklädda , o även om dom var det så är det inte din sak att avgöra hur korrekt klädsel är inom olika yrkeskårer. Att köpa en kvalitetskostym(dam/herr) är väl ganska smart. Man har alltid något snyggt att ta på då man ska träffa klienter o det är väl ok eller? Hellre en snygg kostym än senaste innekläderna eller ve o fasa: träningskläder på jobbet.IRRRK.

 2. Lisbet

  Intressant det här – får jag inte ha en fundering över klädkoder eller hur man klär sig? Det finns alltså något som heter korrekt klädsel – vem har bestämt den eller är det någon informell regel.

  Jag har själv kostym rätt ofta eftersom jag slipper fundera över vad att ha på mig men när jag är personlig tränare känns det lite too much.

 3. Dan

  Bra kommentarer före mig men vill ändå understryka varför vi verkar vara så ”snobbiga”. Om du själv skulle gå på visning där det redan finns kanske 15 personer så är det väl ändå tacksamt att notera vem som är mäklaren i mängden. Sen är det ju också så att de allra flesta människor lägger mycket värderingar i klädseln på människor vi möter. Snyggt/ rent och propert är för mig liktydigt med en ordentlig person jag kan lita på/ känna förtroende för.

 4. Lisbet

  SÅ kul att ni svarar – det gillar jag.

  Du som är Mäklare – finns det en uttalad klädkod inom din bransch? Ber man er att ”bära” kostym eller är det mer korrekt klädsel man säger.

  Finns ju inget snyggare än välklädda människor. Hel och ren kan man ju även vara i träningsoverall men det förknippas ju mer med svett&möda.

  Erkänner att jag väljer kläder efter tillfälle, från föreläsnings, affärsmöten till personlig träning etc

  Samt att jag är så ointresserad av kläder att det är en PINA att inhandla dem. Så åter igen det kanske är en fråga om vilket intresse man har också.

  Oerhört intressant att jag själv ser kläderna och inte personen – kan det ha att göra med att det man själv vill ha det lägger man märke till.

  Jag önskar att jag var mer intresserad av kläder så att man syster slipper vara med och inhandla dem åt mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.