Sjuksköterskestrejken

Eftersom jag för första gången i mitt liv blivit opererad och fått ligga på sjukhuset i Umeå i några dagar så stödjer jag helhjärtat deras kamp om bättre lön. Jag förstår fullt ut hur betungande, hjärntvättande och frustrerande tillvaron blir när man arbetar i som de gör.

Under de tre dagarna jag låg inne fick en av personalen stanna kvar från sitt kvällsskift för att även jobba natt p gr av att någon annan var sjuk. Tre akutfall kom in och personalen fick en pressad och stressig eftermiddag när rutinerna sattes helt ur spel.

Nu påstår jag inte att man gör ett bättre jobb om man får mer betalt men man blir i alla fall mer motiverad att se till att allt fungerar, att bli sedd och hörd av de som håller i plånboken och bestämmer över deras huvuden. Delaktighet i arbetet är en sak men de måste ju få lön för mödan också.

*Slår näven i bordet så att kaffet skvätter*..TACK för att ni inom vården ORKAR och tar hand om oss sjuka, gamla och gnälliga människor. Nu måste ni också få lön för det ni gör – alla dessa oregelbundna arbetstider etc. Jag håller på er…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.