Försäkringskassan

Hade en tuff söndag – trodde att jag var helfräsch efter operationen men fick ordentliga smärtor runt op. såret. Jag tror att jag kan ha överansträngt mig för idag känns det bättre.

FÖRSÄKRINGSKASSAN
Har umgåtts med lite Försäkringskassepersonal under en längre tid. Har förstått att de alla upplever att kassan skött sina kort väldigt väldigt dåligt, ingen information och många har under mer än ett halvår inte vetat vart de ska förflyttas och till vilken tjänst. Personalen på Försäkringskassan har känt sig kränkta, maktlösa och uppgivna under den långa utdragna processen som varit. Personalen har inte ens vetat vilket mål de jobbar mot.

STÄNGS I ROBERTSFORS
Kassan i Robertsfors som vart ledande i sin service, snabba handläggningar och att alla är så kunniga att man kan jobba över varandras gränser har blivit spridda med vinden. Det är TACKEN för att personalen visat utmärkta resultat, stor kännedom och inte legat efter i alla processer. Hur belönades de!!?? Jo med beordrad övertid för att hjälpa de andra Försäkringskassorna för att de ska komma i kapp. Sedan tvingas de pendla långväg.

Kassan i Robertsfors är nu stängd och behöver man hjälp får man helt enkelt ringa ut folk från Umeå som kommer till Robertsfors och träffar oss. Våra duktiga handläggare finns både i Umeå och Skellefteå.

Lyssnade på kommunalrådet i Skellefteå som pratade inledningsvis på Företagarna Västerbottens årsmöte 2007. Hon var så mäkte stolt över att Skellefteå skulle få mer arbetstillfällen genom Försäkringskassan utvidgning i Skellefteå. I församlingen satt folk från inlandskommunerna – där man lägger ner Försäkringskassan. Kommunalrådets glädje kändes som skadeglädje för dem.

FÖRSÄKRINGSKASSE historia
För cirka fem år sedan var jag på Veteran SM i Eksjö och under första tävlingsdagen, första grenen så brast min vadmuskel. (Blev i alla fall 2:a i SM på det – för ett kast). Det blev en långdragen procedur med alla undersökningar etc. Det här var i Juli.

Efter en 1 1/2 månad så kunde jag fortfarande just stöda med tårna i backen(korta vadmuskeln som brast) och då fick jag ett glädje besked i min brevlåda. Jag hade i feb vunnit en resa för 6 personer i en vecka och nu var allt klart. DET BLEV TILL…..Teneriffa och nu hade alla papper blivit klara. Jag som trodde att det där bara var…lurendrejerier. Det här var i september.

Eftersom jag besökte läkaren på vårdcentralen varje vecka så frågade jag honom om han trodde att jag kunde åka med kryckor och hoppa mig fram. Så klart sa han om ditt resesällskap orkar med dig så är det bara du åker. Jag skriver på ett papper så att du får sjukpenning under den tiden.

Glad i hågen linkade jag mig hem och skickade in papperet från läkaren till Kassan i UMEÅ som det stod och åkte iväg med sambo och Storebror med fru. Dröm om min förvåning när vi hade kommit hem och jag fick inte godkänt av Kassan att få sjukpening under den veckan vi var borta. De uppgav som skäl att jag skulle ha anmält att jag skulle åka utomlands och ett sjukintyg från läkaren dög inte!!!???. Att jag fortfarande inte kunde gå var helt oväsentligt eftersom det skulle anmälas på ett visst sätt.

Jisses, jag var sjukskriven 2 månader till – kunde just gå igen till jul. Inte fick jag någon sjukpenning för den veckan jag var borta…..

DETTA KAN GÖRA MIG GALEN – PARAGRAFRYTTARE eftersom jag helt uppenbart inte kunde gå varken en månad före eller två månader efter. SÅ nu när kassan pratar om bidragsfuskare så kan jag tala om att de BLÅSTE MIG PÅ EN VECKAS PENGAR.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.