VK vs Mail

Jag har funderat en hel under åren på vissa saker – en av dem är:

VK – besvara mail
När man mailar till VK, det må vara angående frågor, erbjudanden, uppmuntrande ord för välskrivna artiklar etc så får man VÄLDIGT SÄLLAN svar. Om alla mail läses av någon så går det väldigt fort att skriva; "Nej tack", "Ja tack"," Tack för visat intresse" eller "Vi har tagit emot ditt mail men är inte intresserad" istället för nonchalant ignorerande. Ett ärligt svar inger respekt och skapar acceptans.

Det lättaste sättet att "ta död" på människors kreativitet, reta upp dem, göra dem frustrerade, skapa agg är att nonchalera, negligera och frysa ut genom att låtsas att de inte ens existerar.

GE ETT RAKT ÄRLIGT SVAR – hur trist och tråkigt det än är. Det skapar respekt – bättre att veta än att mötas av total tystnad. Då slipper man bombardera mottagaren av mail, telefonsamtal tills man blir betraktad som en bråkstake (den där som folk suckar över när namnet på personen nämns – har benämning "besvärlig person", en titel man inte förtjänar om man redan från början fått ett rakt besked)

Hur tänker man på VK? Inte som ett vinstdrivande företag som ska hålla sina kunder nöjda. Jag kan dra paralleller med många Kommuner som inte heller låtsas av att de får mail och man får sällan svar på sina frågor.

Om jag skulle strunta i att svara på de mail, frågor som jag får så sänker jag rätt fort mitt företag så varför gör VKs personal det? (Förekommer även hos kommuner, fackföreningar och andra organisationer) Är det avsaknad av kunskap, nonchalans mot företagsledningen, dåligt ställda mål som personalen inte känner sig delaktiga i , enkelt och bekväm LATMASK eller?VAD????

Är man kanske inte anställd för att svara på mail som kommer in – det står inte i arbetsbeskrivningen?? Jag förstår inte detta alls – om man nu tittar på tidningen så är det kunderna som gör tidningen. Läsarna som ger tips om vad de vill läsa om etc.

Som ICA som uppmanar alla att skicka in sitt favoritrecept för att de ska göra en ny kokbok. Enkel affärsidé – jag gör en bok som bygger på alla människors välvilja och att de får äran att medverka i en bok. Kräver liten insats, bara att samla ihop och ge ut.

Vissa saker förstår jag inte??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.