Fettförbränning

Fettförbränning del 1

Det finns delade meningar om detta ämne även om det finns klar vetenskap om det hela. I en vanlig bok om näringslära står det:
"Närt det är dags för fett att användas som energi sönderdelas triglyceriderna (som skapades med hjälp av insulinet) till sina två beståndsdelar glycerol och de tre fettsyrorna. Detta görs med hjälp av ett enzym som kallas lipas. Aktiviteten i lipas regleras av ett anyal hormoner (adrenalin, noradrenalin, glukagon). Dessa hormoner stimulerar något som kallas lipolys, vilket på vanlig svenska betyder "fettsönderdelning". Och motsatsvis; insulin förhindrar fettets sönderdelning."

Detta betyder att för att kunna förbränna fett måste vi äta mat som inte utlöser insulin i för stor grad. Man vet att det är socker/stärkelse som är den största boven när det gäller förhindrande av fettförbränning och underlättande av fettlagring; detta på grund av insulinfrisättning. Det är därför vi ska vara mycket försiktiga med kolhydrater i form av socker och stärkelser vilket ger upphov till för hög halt insulin i kroppen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.