Fantastisk – underbar helg – Veteranbilar m.m.

Vilken helt enkelt fantastisk helg vi har haft. Jag njuter fortfarande, sitter här med en härlig känsla i kroppen och fånler för mig själv.

Vi tog ett stort beslut att flytta Blue Dot´s Motorträff från ’nästa’ helg till Nationaldagen. Det visade sig vara ett stort och vettigt beslut för nästa helg har man lyckats klämma in:
Brukets dag
Hamnmarknad
Grunkor & Mojänger.
Vad som händer när man byter dag är att besökare inte riktigt hinner fatta att datumet är flyttat och missar tillställningen.

Vi firade Nationaldagen med en annorlunda Motorträff som har betoning på att träffas, trivas och umgås med bakgrundsmusik i form av fågelkvitter. Det är väldigt roligt att få höra ’pratet’ efteråt när man höjer vårt arrangemang till skyarna just på grund av avsaknad av hög musik men närvaro av den otroligt vackra naturen. Ett stort plus är även att bilarna står på gräs och inte på en dammig grusplan.

Varje år diskuterar vi hur vi ska marknadsföra vår Motorträff och kommer fram till samma beslut – annonsering kostar pengar och vi vill att arrangemanget ska få växa i sakta mak. Så vi hinner med alltihopa. Vi vill mest träffas inte få in en massa pengar även om klubben behöver betala hyra etc. Vi njuter av träffen lika mycket som de som kommer och besöker oss – lita på det.

Vinnare i år utsågs av några från klubben Woodlands, och den ena är en ’gammal’ Robertsforsbos bil som flyttat från kommunen. Den andra en Skellefteåbo – roligt.

När vi hade hjälpt till att lasta grejor och fått in allt på garaget så packade vi och brorsans om. Tankade bilarna, vi valde Rivieran och brorsans tog Edseln. Tankade full tank och började vår resa till Sundsvall och marknaden på Bergsåkers travbana.
Helgen till ära så hade vi bokat in oss två nätter på hotell Knaust – PERFEKT.

Vilken fantastisk helg. Härlig hotellfrukost. Solen sken – varmt, svag vind och en marknad som tog två timmar i första hand att gå igenom. Vi gjorde några fynd, tog oss en kaffekokarpaus och en sillmacka innan vi tog en till runda.

Träffade några kompisar från UVS och NMH i Umeå som sa att Streetmeetträffen, 700 meter bort var full. Inne på travbanan stod några hundra veteran(/raggarbilar för den som föredrar det ordet) bilar också. Så det var mycket finbilar i farten.

Snabb tur på Biltema men de hade inget av det vi behövde.

Tillbaka till hotellet, duscha – smörja in och titta på vår ’bonnbränna fast nu inte från t-shirt utan från linne’. Ta det lugnt och ut å stan och käka. Hämta bilarna och ut och cruisa. Det blev en helhäftig och välorganiserad cruising. Vi parkerade, körde upp bilarna på en liten avfart och stod i två timmar och bara tittade på all de fantastisk välskötta och vackra bilarna.

Så häftigt att få se bilar som man aldrig sett förr. Favoriter blev en Simca Vedette, en 40tals Packard och naturligtvis en T-bird, två sitsig vit…… När den så kallade ’svansen’ dök upp så sänktes standarden på bilarna, de fina åkte nog hem och vi parkerade bilarna igen och tog oss en öl på den lokala puben innan sänggång.

Söndag – SOL SOL…och vi tänkte ta en sväng på Ikea och Birsta centrum innan vi drog hem. Det gick rätt fort – vi startade på Ikea men vi var så full av intryck från helgen att Ikea kändes onödigt och trist. Inte ens servetter eller värmeljus köpte vi till garaget. Vi var helt ekelt inte köpsugna så vi drog oss hemåt.

Värmen var lite olidlig och när vi stod vid Vedabron och kokade kaffe så kokade vi nästan inombords också. När vi passerade Docksta förändrades vädret till det Norrländska svala och det kändes som om man kunde andas ordentligt igen.

Väl hemma igen stoppade vi i os litemat och sedan hämtade vi Constructam vagnen för att göra iordning den för nästa helg – Grunkor och mojänger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.