Besvara mina läsares kommentarer

Jag blir kanonglad åt de kommentarer jag får i bloggen eftersom jag vill skapa en liten debatt, tankeställare och en aha…så är det ja….

Syftet för mig är, att få mina åsikter och tankar prövade….så att jag kan bli en bättre individ. Jag kan, efter en diskussion eller debatt, välja att revidera, behålla eller rent av förkasta den åsikt jag framförde…

SMULAN – du får våldgästa min blogg hur mycket du vill. Jag är bara jättetacksam att du tar dig tid att svara. I do appreciateit.

Jag gjorde en rätt stor operation i mars som jag hade väntat på i ca 1 år. Det var då som jag tänkte på alla dessa som gör ’skönhetsoperationer’.

Jag personligen kan inte för mitt liv begripa hur man kan utsätta sig för detta på grund av att man vill ha större bröst, penis eller att ta bort t ex fett. Men så tänker jag i nästa andetag att de nog inte vet hur dålig man blir efteråt, hur ont det är eller hur långt tid det tar innan man är på benen igen.

Sedan när jag tänker större så kan jag förstå att vissa kropps’deffekter’ kan ha orsakat väldigt långt lidande, (bortser från medicinska besvär). Men då sitter ’deffekten’ på ett annat ställe, inte på kroppen utan i psyket och då krävs en helt annan behandling. Då är det psyket som ska behandlas, att öka självtillit och självkänskan och ev. självförtroende.

Du är inte ensam om dina tankar för din väninna – att hon fortsätter äta som förr helt obekymmrat. Jag blir liksom knottrig på kroppen när jag hör det – av förfäran. Alla dessa operationer …. *finner inga ord*. Förstår att du känner dig obekväm i din relation till denna där…

ROLF – tack för dina närande synpunkter du också.
Kroppsidealet är rätt snett – kvinnor ska se ut på ett sätt och män på ett annat. Det har blivit en stor business med doping i träningssammanhang. Man pratar väldigt tyst om just att så många unga pojkar som tar till sterioder för att bygga snabba muskler och få en bred bringa etc. Det är ett problem och stort jobb för gymmen att hålla kolla på båda detta och på tjejer som lider av ’träningsanorexia’ – som tränar flera pass per dag.

Tycker din träningsåterställare ser bra ut men jag skulle använda mellanmjöl, vanligt fil (A-fil har bra bakterier). Strunta i glassen som har ’socker’ i sig, banan är ok med fruktsocker men BÄR är kanon i näringssynpunkt.

Tänk på att tillföra bra fett för att kroppen ska förbränna fett (fil /mjölk).
Vaniljyogurt är också rätt bra för smaken skull. Snabb risifrutti, blanda färdigkokad risgrynsgröt med vaniljyogurt. Ris är kolhydrater , vaniljyogurt också, så ät det med måtta.

Ha det gott

En kommentar

  1. Smulan

    Måste bara få tacka för att du låter mig och andra komma in i din blogg och vädra våra åsikter så här.:-)

    Men nu till skönhetsoperationerna igen. Efter min väninnas bröstoperation och fettsugning så blev inte hon liggande direkt. Vi märkte inget då hon for iväg den ena dagen och kom hem den andra dagen. Och inte såg hon särskilt dålig ut heller. Och det trots att hennes bröstoperation var ganska avancerad. Men såren har ännu inte läkt på brösten fast det är nu snart 3 veckor sen ingreppet. En tanke kan ju vara att hon kanske inte vill klaga över värk inför oss i rädsla för våra åsikter om såna här operationer.

    Varför man låter sig genomgå bröstopertaioner och fettsugningar och liknande har kanske att göra med att man i vissa fall har svårt att aceptera åldrandet och då kan det ses som en genväg till ett vackrare skal. Men det är bara för en tid som det fungerar. Verkligehten kommer snart ikapp ändå. Lite tragiskt är det att vi människor hela tiden söker genvägar till vårt välmående då det egentligen sällan kommer att hålla särskilt länge.

    Att acceptera att vi åldras och försöka se till att ta hand om våra kroppar och vår själ på bästa sätt tror jag får oss att leva mer i harmoni och balans än att tro oss kunna köpa vårt mående som på en burk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.