Mäns våld mot kvinnor

Träffade en mycket trevlig och intressant kvinna på Länsresidentet när AMbassadörerna för kvinnliga företagare träffades. Nämligen Västerbottens första kvinnliga rådman.

Det blev tal om kvinnors ökande alkoholkonsumtion och dess konsekvenser. Hon var mycket bestämd om sin uppgift när hon talade om för oss att den har ökat men att det är ingenting jämfört med mäns. Det såg hon mycket tydligt i sitt jobb när olika fall döms.

Hon berättade att media målar upp stora bilder när kvinnor begår brott som är styrt av deras beroende av droger. Man gör inte det i lika stor omsättning när det gäller brott som begås av påverkade män.

Mäns våld mot kvinnor, de fall som kommer upp i rätten, är mycket mer av allvarlig karaktär, utgång och FLER. Hon sa att det har varit en markant ökning de sista åren och antalet är obehagligt stort.

Det får mig att rysa att det ska vara så ’vanligt’ att begå brott mot kvinnor på detta sätt.

Hur tänker ni andra män om dessa som slår, förnedrar, hotar, leker och jäklas med ’sina’ kvinnor.

2 kommentarer

 1. Smulan

  Denna kvinnliga rådman har förmodligen rätt i det hon säger. Och nog har vi kanske märkt en ökning när det gäller kvinnors alkoholkonsumtion. Undrar om det inte är så att kvinnor idag redan som tonåring dricker långt mycket mer än vad tonåringar gjorde för sådär 15-20 år sen? Verkar som ”alkoholkulturen” har förändrats rejält. Idag är det mer okej att använda alkohol när man går ut för att träffa folk än det är att avstå drickandet. Och nån skillnad mellan män och kvinnor där finns inte.

  Varför media målar upp större bilder då det gäller kvinnor, brott och droger är kanske för att visa att det skett nånting med kvinnorna som inte tidigare varit så stort. Det har alltid funnits där men inte så stort som det nu är.

  Sen är det ju så med media att dom skriver upp saker och ner saker lite som dom vill för att skapa oreda hos oss som läser.

  Jo mäns våld är många gånger allvarligare och fler men…..jag tror vi gör fel då vi jämför män och kvinnor. Vi fokuserar på fel saker då vi jämför. Är bättre att acceptera att våldet och missbruket finns hos både man och kvinna och därifrån jobba med vad man kan göra åt det problemet. Vem som begår större eller mindre våld och brott har mindre betydelse.

  Skulle vara intressant träffa denna kvinna.

  Till sist, lägger mig i att svara lite för männen här. Jag tror dom flesta män fördömmer dom män som begår varje form av våld mot en kvinna.

  Vi ska heller inte glömma att det finns dom av oss kvinnor som begår våld mot män. Vi är visserligen svagare men det ger oss ingen rätt att misshandla män och tro att dom inte ska ha rätt att försvara sig. Där finns det svåra idag för rätterna att jobba med. Inte lätt att döma i såna mål. Det fordras att båda är helt ärliga och hur många är det som är det egentligen?

 2. Rolf

  Jag noterar bara att det finns ungefär lika många kontrollerande kvinnor som män, som betraktar sin partner som en ägodel.

  Skillanden ligger främst i att kvinnor slår mer sällan fysiskt och mer ofta mentalt, medan läget är det motsatta för män.

  Fysisk terror är åtalbar, psykisk terror är det inte.

  Sade han som numera är lyckligt frånskild.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.