Burnouter & Country festival

I våras kunde man med stort intresse läsa om den äldre mannen som renoverade sin drömveteran – , raggarbil och senare stod det att läsa om Raggar, veteranbilar inåt landet.

Vad är skillnaden mellan en veteran- och en raggarbil?
Ligger skillnaden i åldern på ägarna eller åldern på bilarna?
Eller ligger skillnaden i bilens ’skick’?
Är en bil från -20 – 30talet en raggarbil?
Kanske har journalister som skriver artiklarna tolkningsföreträde på vadhan/hon TYCKER är en raggar- eller veteranbil.

Jag kan förstå nyhetsvärdet i att lägga ut en bild på en bil som inte ens går igenom
besiktningen men vad är själva syftet med det? Bilen är inte direkt representativ för bilhobbyn utan är den så kallade ’svansen’ och den är inte alls så framträdande som artiklar kan få den att framstå. Svansen som mer förstör för oss seriösa, vi som sköter oss, som vårdar kulturarvet i form av plåt och design.

Fast jag gillar inte de som gör burnouter framför min bil, när man får klösa, skrapa och försöka lösa upp de små gummipartiklarna från hela fronten på bilen. Det är nog inget som den gas/broms glada föraren av framförvarande bil tänker på. MEN JAG GÖR DET – borde vara skottpengar på de som burnar framför mig…..grrrrr….
Annars gillar jag att burna….själv…ja…

Countryfestival.
Ja, om jag säger så, så inte har jag varit dit. Hade en underlig konversation med ’festgeneralen’ av arr-et. Vi i bilklubben Blue Dot´s tror att själva namnet ger en dåliga vibbar. COUNTRY…country….Dolly Parton, högafflar, några Nuffilds och en häst.

Festgeneralen sa då att namnet COUNTRY skulle symbolisera ordet ’LANDET’ och inte nått med musikstilen……*hurves*. I alla fall så såg inte vi den ’naturliga’ kopplingen mellan amerikanska svindyra, skimmrande, renoverade bilarna gentemot högaffel, snickarbyx, fotstomp, coyboyhatt och på raddansning. Den som ALLA andra såg…så vi hoppade detta arrangemang. SÅ nu tror jag Norrlandshistorikerna känner sig mer nära COUNTRY än vi i Blue Dot´s.

Rolf och Smulan
Ledarskap är ett gissel och jag tror att man ska ha en massa ’infödda ledaregenskaper’ istället för att klättra på karriärsstegen och skaffa sig en USA degree i chefskap. Olika tider i företagat kräver olika sorters ledarskap.

Men personen som ska leda MÅSTE lyssna, vara en resurs, inte negligera eller lägga sig i detaljstyrning. Utan stötta, leda, motivera och inspirera folk att utvecklas och främst att få BEGÅ MISSTAG. LÄTT SOM EN PLÄTT….*duckar*…..

Tack för att ni läser mina rader och törs kommunicera med mig. KUL som 17.
kram på båda lilljänta Smulan och gubben Rolf

7 kommentarer

 1. Smulan

  Lilljäntan Smulan är inte så liten som du tror Lisa-Beth.;-)

  Vad beträffar personer som leder så är dom inte alltid som vi vill dom ska vara. Med det i åtanke så måste vi själva se till agera så vi får det som vi vill det ska vara.:-)

 2. Smulan

  Sätt en skylt fram på kylaren på bilen med texten: BURNA GÄRNA, MEN GÖR DET BAKOM MIN BIL!

  Då har du snällt och vänligt sagt nej tack till diverse gummipartiklar i fronten på din bil, hihi….

  Eller strata rörelsen: VÅGA SÄGA NEJ TILL GUMMIPARTILKLAR!

  Det där med countryfestivaler är lite överskattat och alls inte vår kultur. Vad är det för fel med åka höskrinda och dansa på logen? Fram för logdanserna igen.:-)

 3. Lisbet

  Satan i gatan, där sadu ett sant ord.

  Ska nog göra en skylt:
  VÅGA SÄGA NEJ TILL GUMMIPARTIKLAR…

  *fnittrar tjejigt*

  Va, är du ingen ”lilljänta”…nämen…
  Tycker du och Rolf är underbara i alla fall.

  Keep on writing…

 4. Smulan

  Jo jag är ju jämngammal lilljänta med dig i så fall kan man säga. Och då måste ju farbror Rolf helt klart bli gubben i gänget.*fniss*

  Yes, I´m gonna write till I fall of the stick.*asg*

  Det där var svengelska på mycket hög nivå.:-)

 5. Rolf

  Jag tycker att det är nog jäkligt att få bort alla proteinpartiklar från kofångaren, jag.

  ”Säg nej till gummipartiklar” kan nog lätt bli en landsomfattande rörelse. Bara den inte spårar ur och blir till ”Säg nej till gummiartiklar” istället 😀

 6. Smulan

  Säga nej till gummiartiklar? Du menar inte att vi då måste sluta använda gummistövlar? Vad ska vi då ha på fötterna då det regnar?*fnitter, fnitter*

  Undrar förresten vad Lisbethan kommer säga imorn då vi fyllt hennes sida på detta viset?:-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.