CCW – Rättvik, 50 000 besökare.

Jag spenderade vecka 31 i Rättvik på Classic Car Week.
I en gammal husvagn från Holland – Construktam fick vi campa på en bekants gård en bit utanför.

Solen sken från en klarblå himmel, på kvällen drog det in några moln och det blev lite åskskurar. Lite dimmigt över fuktiga Siljan på morgonen och runt 30 grader. Satt ute på kvällen i shorts och linne, badade minst två gånger per dag i Siljan för att få ner kroppstemperaturen.

Denna vecka drogs det 50 000 besökare till Rättvik. Då kan man snacka om att bil & fordonshobbyn är STOR i Sverige. Reningsverket gick på högtryck, alla campingar var fullbokade, många hyllor i affären blev fort tomma och det var på håret att man blev utan bensin dagen efter cruisingen. Det är så ofattbart att tänka sig så mycket folk.

Man hörde inte bilarnas muller utan mest människors surr. Jag har en gång förr sett mer folk på samma plats och det var i Shanghaj. Helt otroligt LÄCKERT.

Jag hoppas att Motorveckan i Lycksele kommer upp i hälften någon gång. Det är ett arrangemang som stöds av hela kommunen, man ur huse för att serva dessa 50 000 personerna med glass, bullar, mat, bensin, korv, pizza, potatis etc..

Vilket annat arrangemang drar så mycket publik?

Har nu fått tid hos en annan tandläkare…

2 kommentarer

 1. Smulan

  Vilka stora arrangemang som drar så mycket besökare? Provat gå på fotboll? 😉

  Annars kan man ju alltid prova alla dessa marknander som drar över 100.000 besökare.

  Ja det var väl två olika sorters arrangemang som drar stora siffror vad gäller besökare.

  Sen har vi ju också MC-träffen Lelleveckan på Gotland som drar flera tusen hojar och deras åkare för att inte tala om alla som besöker tillställningen. Jo det är kul det ordnas saker för oss alla.:-)

  Välkommen tillbaka förresten.;-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.