Mail, lidande och OSLO.

Jag har tillbringat tiden sedan sist med att rensa mailen från en massa ’erbjudandet’ och spamliknande grejor som lirkat sig igenom det program som ska skydda mig från dessa.
Men det blir i alla fall en hel del mail som man i godan ro bör läsa och ta ett beslut omkring.

Först kändes det övermäktigt och man vill slänga allt direkt men när jag som belöning ska åka till Oslo på lång weekend i början av sept. Då gick det lättare.

Jag har filosoferat…
De flesta av oss som lever på jorden i dag har förlorat kontakten med vårt sanna jag, detta ursprungliga tillstånd då vi inte är rädda för att utforska våra möjligheter och sikta mot stjärnorna.

Vi har förvandlats till människors som begår egoistiska, ängsliga och sårande handlingar. Detta handlingssätt återspeglar inte vår innersta natur utan är i stället ett resultat av de oförrätter vi har utsatts för i och med att vi har lämnat den oskuld som vi föddes till.

De som har utstått stora lidanden är ofta de som utvecklas till stora människor. De som har blivit djupt sargade av livet är ofta de som kan känna andras smärta på ett ögonblick. De som har upplevt motgångar blir ödmjuka och därigenom mer öppna, medkännande och äkta. Vi är inte glada för lidandet när det drabbas oss, men det gör oss ibland en stor tjänst.

VI BLIR PÅ NÅGOT SETT MER MÄNSKLIGA…….

En kommentar

 1. Smulan!

  Om man själv blivit illa behandlad är det ingen ursäkt att behandla andra illa. Att använda dåliga erfarenheter i ens liv till något bra ger en själv så mycket mer respekt för den man är.

  Tyvärr finns det dom av oss som tar till vad som helst för att få det dom vill ha och inte bryr sig att dom trampar ner andra i jakten på det dom just har för ögonen.

  Att göra andra illa bekommer dom inte då dom bara ser det som lockar dom. Om några råkar stå ivägen för deras habegär och jakten på bekräftelse så är det inget dessa människor funderar så mycket över.

  Det sorgliga i det hela är att dessa människor aldrig kommer inse vad illa dom gör andra. Men med tiden kommer dom bli allt mer och mer ensam då dom inga riktiga vänner får.

  Men det finns ändå dom av oss som klarar se sig precis som den man är, och dessa kommer kanske få sina törnar i livet men……dom har ändå varit sanna mot sina vänner och sig själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.