Maggie & Jan & Smulan, Next & Now, Robertsfors Kommun

Jag har fått en räknare på min sida. TACK TACK, nu till nästa fundering. Vad ska jag egentligen ha den till? Tänkte mer se vad eller vilket ämne som drar bäst.
Maggie – jag fick hjälp av en KARL. Eller kanske mer två. Ärligt vet jag inte i vilken ordning de kommer eftersom räknaren sitter på inlogsidan. Har jag kanske vart BLIND.

Tack Jan Nilsson att du tog dig tid till att svara på min frustration och till Tom Juslin som jag tjatat ihjäl. FÖRLÅT TOM, du kanske hade satt in räknaren för en månad sedan men jag har inte sett den fören NU.

Smulan – jag har också tänkt i dina banor. När tappade vi människor empati och slutade väna om varandra? Fast det är i och för sig väldigt ointressant utan mer hur kommer vi tillbaka till det?

Next&Now
Igår pratade jag, Ann Kelfbom och Anita Boström på Handelskammarens Next&Now lunchträff som Gunilla Lindner anordnade. Det var jätteroligt på flera sätt. Det ena är att jag besökt dessa träffar förr och verkligen tyckt om den. För det andra så kom det en massa fler människor än väntat – hur kul som helst.
Jag rekommenderar varmt denna lunchträff. Varför och vad det riktigt är kan ni läsa på Handelskammarens sida.

Ja, Robertsfors kommun som även innehåller en hel del invånare dvs JAG.
Vad jag funderar på är varför man inte ser Robertsfors kommunkontor som ett riktigt äkta
företag.

Behövs verkligen alla tjänster? Är det inte en idé att utsourca vissa saker. I ett företag som går på knäna så gör man sig först av med personalen men karvar inte runt i verksamheten.
Mindre skruvmejslar till mekanikerna, mindre toapapper på toaletten, billigare och dåligare mat i lunchutrymmet – va fasiken vi tar bort den helt. Skalar bort..ja arbetstrivseln genom att förbjuda fikaraster och småprat i korridoren.

Jovisst försöker man snåla ned på saker men i det stora loppet så funkar det inte – folk känner sig kränkta och illa behandlade.

Är det inte billigare att att köpa tjänst än att ha anställda? Hur ser ekonomisidan ut, hur många ’avdelningar’ har en egen ekonomienhet?

Och snälla, om någon svara på mina funderingar om detta. Reagera inte som små barn som ska försvara sina leksaker. Och säger DU DÅ….du var ju med i Företagarna Robertsfors och processade fram en till person som ska jobba med Näringslivet. Behövs den personen då?

JA DEN PERSONEN BEHÖVS…..men är ju ’betald’ genom EU-medel.

Det finns säkert bra svar till mina funderingar som vanligt.

Ha en skön helg folket

En kommentar

 1. Kina

  Jag kan inte förstå hur det kan vara i den här kommunen.
  Verkar vara viktigast att det finns en fin fasad.
  Vi som jobbar i lagstadgade verksamheter får verkligen slita men det är alltid där det ska sparas.
  Måste det finnas alla nämnder tekniska, miljö-och bygg, kulturnämnden m.fl.
  Går det inte att slå ihop dessa eller samarbeta med någon annan kommun.
  Känner mig så frustrerad och omotiverad, att jobba vidare.
  Det är klart att det är smittsamt denna negativa spiral som iaf jag har fastnat i.
  Spar, spara och spara mera. Jag orkar inte.

  Måste nog ändå fundera över näringslivsutvecklaren även om det finansieras av EU. ( om det är hela sanningen ) Skulle bara vilja se något resultat. Finns det nånting som skapats och i så fall vad ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.