Företagsamma kvinnor i Pajala

Hemkommen med en rejäl förkylning från Norrbotten, Tärendö sätter jag mig en stund framför datorn. Man hinner få en massa mail under några dagar som jag vill rensa bort innan måndag.

Jag har fått den stora äran att få vara med på en helt otroligt härlig tillställning som heter:
Bryta, bygga & bo i Pajala kommun.

Pajala befinner sig i en spännande brytningstid mellan gammalt och nytt. Det handlar om gruvbrytningen och den framtidstro som den väcker. Det handlar om att bryta gamla traditioner och utveckla kvinnors företagande att bli en viktig tillväxtfaktor för kommunen.

Helt otroligt intressant att komma till en värld så skilt från det som händer vid kusten – gruvindustrin. Kvinnor som har en helt annat framtidstro än vi från kusten, som brottas med helt andra utmanande fenomen än oss.

Dagen var klart intressant, först ut var jag själv som pratade om varumärke, sedan fick vi en föreläsning om Media som informationskanal. Charlotte LIndmark kom med ’Jag och min pessimist’ (Teater scratch), hur Jazzomaten i Luleå blev till samt underhållning av ordkonstnären Regina Veräjä och Gun Olofsson från musikgruppen Jord.

Läs mer här;
http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=4004555

Länsresidentet
Efter en lång resa samt intensiv dag, lite sömn fick jag även den stora äran att träffa en massa intressanta och härliga kvinnor på Länsresidentet igen. Fast nu började jag dala, frossa, maten smakade papper och pannan kunde användas för att steka ägg på.

Men jag har fått en ny idol i Heidi Andersson – Armbryterskan från Ensamheten. Helt otroligt vad hon är en härlig personlighet. Jag som satt där febrig och trött fick en otrolig kick av detta energiknippe.

Nu är det dags att sova en stund….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.