Åka buss – inte att tänka på

Anser mig vara en driftig affärskvinna som beslutat mig för att bli lite klimatsmart och ta bussen till ett av mina möten före jul.

Jag går hemifrån Robertsfors kl; 14.40 för att åka till Umeå på möten. Busstaxin går 14.50 från busstationen till Sike, varav bussen avgår å 14.55 till Umeå. När klockan är 15.15 och ingen buss kommer SITTER JAG FAST 4 KM FRÅN ROBERTSFORS I SIKEÅ och KAN INTE GÅ HEM OCH TA BILEN. Det är -9 grader KALLT och jag har FINKLÄDER.

Bussen var försenad och anlände; 15.38 (skulle ha kommit vid 15.00 och framme 15.45)Mitt möte bokat 16.30 på stan blev så klart inställt.
Onsdagen före var samma BUSSTUR FÖRSENAD med 20 minuter.

Hur i hela friden har ’bussföretagen’ tänkt att affärsfolket ska kunna åka buss när den inte är i tid. Det är inte så konstigt att FOLK SKITER I BUSSEN. Hur många ungdomar får dåligt rytke över att de inte är i tid pågrund av försenade bussar?

Sedan måste jag BETALA för att åka med en buss där mitt första möte redan gått i SANK?
Ja jäklar, jag förstår att man inte blir seriöst bemött när man inte ens kan komma i tid till möten. Min goodwill, mitt anseende som en bra firma att ha göra med????

Vet ni hur sneda leenden, överseende nonchalanta blickar man får när man säger att BUSSEN ÄR SEN!!!! Inte en jäkla person tror på mig… grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Så jag pratade med berört bussbolag. Förklarar att det räcker inte med att ’BEKLAGA’ när jag förlorar affärer på att de inte håller tiderna. Jag har pratat runt med mängder av folk och det är ett enormt missnöje bland de som åker med 100 bussarna. Alltför många drabbas av för ’taighta-för nära till nästa’ avgångstider (dvs allt gods som ska lastas av /på). Folk kan inte jobba fulltid på sina jobb utan förlorar flera minuter varje dag och arbetsgivaren funderar varför. Bussarna är allför ofta försenade, så sena att man visst räknar med att det ska vara så. Sedan så begär man 10 kronor MER….vilket är ett skämt.

Man undrar hur de driver sitt företag – inte så vinstdrivande. Och varför de så sällan kan hålla avgångstider? Och NI undrar varför inte fler åker buss….

Busstrafiken och posten är i samma läga – som ett brev på posten betyder att
man få räkna med att man inte kommer fram.

Detta har jag försökt fått tidningarna att skriva om. Funderar på att skicka in det till plus också. För de som använder kommunikationerna är beroende av dem men törs inte klaga för då kanske turerna helt försvinner.

Nu tar jag BILEN till Umeå, vågar inte ens tänka på bussen vid viktiga möten. Hur mycket ska jag offra av mitt liv för detta ’miljötänkande’. Hur mycket är det värt? Ibland står det mig bara upp i halsen och jag skäms inte för att inte gå på allt miljöpåbud. Jag ska LEVA också.

8 kommentarer

 1. Buss och cyklisttrafikant

  Gnäll inte på busstrafiken
  Du smarta driftiga affärskvinna som du kallar dig
  Varför tar du inte bilen och lagar din mat under tiden då slipper du avgaserna när du går från bussen,
  till lunchen och till dina som du säger viktiga möten

 2. Lisbet

  Anar jag inte en liten överlägsen ton…..eller…..

  Precis vad jag gör, naturligtvis tar jag bilen och lagar maten på den.

 3. Smulan!

  Tycker du visst kan ta din bil till dina möten och det med gott samvete. Du har ju försökt påpeka hur viktigt det är att kollektivtrafiken håller vad man lovar. Men det hjälper tydligen föga. Och fler är tydligen missnöjda så du är ju som sagt inte ensam. Vi måste ju kunna komma i tid till våra arbeten om vi ska få behålla dom. Vem ska annars försörja oss?

  Så ta du din bil Lisbeth och tänk att du har ändå försökt göra det som väntats av dig och alla oss andra. Att det sen inte fungerade var inte den här gången ditt fel.

  Till sist….att påpeka nåt som inte fungerar som det ska är inte att gnälla. Det är att informera vederbörande det gäller att man nog bör titta över det hela så det kommer fungera bättre. Om ingen säger nåt kommer heller inget att ske. Så se inte så illa på den/dom som framför de s.k klagomålen. Klagomålen är ju till för att förbättra det som inte är så bra.:-)

 4. K-G Sjöström

  Bra min smarta elev – fint blev det. Du måste ha haft en duktigt lärare, f.ö. känd för sin tendens att skryta för mycket.

  Synd bara att ”buss och cyklisttrafikant” inte tycks ha förstått så mycket av ditt mycket befogade inlägg.

  Knappast någon tröst för dig, men min frus bussar Vännäs-NUS kommer i stort sett alltid i tid.

 5. T. Johansson

  Om man vet om att busstiderna är tighta och har ett viktigt möte så naturligtvis tar man bilen om man är en driftig affärskvinna, vidare skulle det vara intressant om Lisbet i sin blogg kunde berätta om vilken typ av affärer hon sysslar med

 6. Lisbet

  Om jag har ett möte klockan 16.30 i Umeå och åker från Robertsfors 14.40 så tycker JAG att det är i god tid.

  Om du följer bloggen så får du säkert svar på dina frågor.

 7. Lisbet

  Tack Smulan.

  Jag ska fundera mer på det här med gnäll – är det negativt eller positivt?

  K-G Sjöström – jag kan inte kommentera ditt inlägg, Står fel på sidan..typ.. Tack jag försöker lära mig hela tiden.

  Later

 8. Berith

  100-bussarna är ofta försenade eftersom dom som gjort tidtabellen varit för optimistiska. Jag har varit med om att sitta i bussen i Umeå 20 minuter innan den ska vara i Nordmaling. Hur fort dom än kör finns inte en sportslig chans att komma i tid och anslutningsbussen väntar inte längre…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.