Ord & Skryt & Eniro

Ord är det mäktigaste vi har efter tanken, men tanken kan inte bli offentlig utan ord. Den makten ord besitter kan både förgöra och förlösa. Ord kan också förföra, förälskelsen är inget intellektuellt problem som vi kan lösa med hjärnan, utan en känsla som drabbar en…

Jag gillar ord, helt klart, allt handlar om kommunikation, alltså informations-
utbytet mellan sändare och mottagare ,ibland i en dimension, ibland i flera dimensioner och syftet för mig är, att få mina åsikter och tankar prövade. Jag tror att jag kan bli en bättre individ. Jag kan, efter en diskussion eller debatt, välja att revidera, behålla eller rent av förkasta den åsikt jag framförde.

Jag kommer att återkomma till definitionen gnäll och skrytsamhet. Har läst Kalle S tankar om det hela och inväntar även Smulans. Skulle vara roligt om fler kunde filosofera i ämnet.

När jag har dålig självkänsla men ett bra självförtroende kan de båda komma i konflikt hos mig. Jag kan lätt tala om hur bra jag är men bli lite orolig sedan eftersom min självkänsla inte är lika stark. Den oro/osäkerhet som man kan benämner som skrytsam. I alla fall så tänker jag inte på det när jag är på TOPP, då skiter jag i att folk tycker jag ’skryter’. Jag är då så stark i mig själv att jag förstår skillnaden på vad jag tycker/känner och vad omvärlden lägger på mig.

Eniro – gula sidorna
Igår ringde mig en försäljare från Eniro. Hon ville kolla mina uppgifter var rätt och började rabbla upp mina uppgifter. När hon påbörjade att kolla min mailadress blev jag rätt vaksam.
Jag sa att jag ville ha det som förut – inget mer eller mindre. Bara det som förs in GRATIS. Ops – där sa jag det utlösande ordet. GRATIS. Hon förklarade lite stelt att ’gratis’ hade upphört att gälla för företag och att jag hade fått ett brev i somras om det. Numer kostade det.

Numer kostar det – jag tror hon sa – 1000 kr. Så jag blev lite härsken och sa att det här måste jag verkligen fundera över. Då blev hon lite ilsk och funderade om jag inte ville bli sedd och nådd via nätet?

Visst vill jag det MEN inte bara ta beslutet sådär via telefonen. Så jag upprepar att jag måste fundera på detta och att jag vill bara ha med det som är GRATIS. Hon blir nu mäkta irriterad på mig – ALLA företag är med och ingen ifrågasätter detta.
– MEN OK, DU FÅR BETALA 675 KRONOR för det hela men det är sista budet.

Jag skyndade mig och sa JA för hon lät väldigt brysk på slutet.

Idag är en stor dag – jag ska sälja vårt expansionskärl!!!

3 kommentarer

 1. Kalle S

  Mycket tänkvära ord i din ingress! Uppenbarligen är de offentliggjorda som en följd av ditt tänkande.

  Utan tanke i grunden nå orden inte långt.

  (Upp flyga orden, tanken stilla står
  Ord utan tanke, aldrig himlen når – Shakespeare)

 2. Smulan!

  Känslor Lisbeth, det är någonting väldigt bra hos oss människor. Dom berättar något om oss själva för oss själva.;-)

 3. Jan N

  En liten detalj, godkänn ALDRIG något på telefon. Kolla upp om det verkligen var Eniro det här. Det kan vara deras nätdel, de brukar ringa.
  Men du ska veta att du finns sökbar på både hitta.se och eniro.se även UTAN denna annons.
  Jag strök Mariaskolan och sparade 2500-3000.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.