Kvinnors val av yrke & Garaget & Frida Hyvönen

Igår var jag i Umeå hela dagen. Fick nya infallsvinklar, nya påståenden och stadslivets puls att berika mig med.

Handelskammaren
Igår satt jag hos Gunilla på Handelskammaren och diskuterade samverkan och framtidsutveckling. Vi halkade in flera gånger på resonemanget över varför vi kvinnor väljer de yrken eller att starta företag inom de områden som är konjunkturkänsliga. Uppenbarligen är det inom de områden som först drabbas av varsel och uppsägningar. Se bara på Indexator och Volvo Lastvagnar, rubrikerna vi möttes av häromdagen, om att kvinnorna drabbas mer.

Ofrånkomligt styrdes samtalen in på Rebecca Boström och hennes konkurs. Vi funderade rätt generellt om det skulle ha blivit samma medieuppståndelse om Rebecca hade varit en man. Det vet vi inte men en ogrundad känsla får mig att tvivla.

Sedan att hon blivit hotad är ju bara för mycket och helt oaccepterat.

Garaget
Idag läser jag att LRF stöder restaurangen "Garaget" på Umedalen genom att åka dit och äta. Vilket bra initiativ. Jag gillar verkligen den här restaurangen och äter så ofta jag har möjlighet deras underbara revbenspjäll utan att ha dåligt samvete. Är själv uppväxt på bondgård och vet att djuren har det bra och sköts om efter konstens alla regler. Ibland bättre än övriga familjen som går på två ben.

När jag sitter där i lugn och ro och mumsar brukar samtalen väldigt ofta hamna hos de som bodde på Umedalens sjukhus – ser mer om detta i Karl – Gustav Sjöströms blogg.
Hans tankar om e-post finner jag också väldigt friskt och sunt.

Frida Hyvönen
Sist men inte minst – Frida Hyvönen. Har ni inte lyssnat på hennes sista skiva så har ni missat något stort. Hon är helt underbar och stor i röst och begåvning. Att hon dessutom är en produkt av Musikskolan i Robertsfors gör inte saken mindre häftig.

En kommentar

  1. Kalle S

    Av din webbplats förstår vilken professionell marknadsförare du är – om det nu finns ett sådant ord.

    Nu märker jag tacksamt hur då också har börjat marknadsföra mig. Jag ser med bävan fram mot din faktura för det jobbet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.