SMS – lurendrejeri

Jag har glömt att berätta om hur otroligt otänksam och naiv jag kan vara. Rent av DUM! (Vilket nu många kommer att hålla med om eftersom det ligger i mångas natur att förstärka just den sidan av människan)

Jag minns inte i vilket sammanhang jag fick något erbjudande om att vara med i en tävling om att vinna en värstingdator. Det var någon fråga man skulle svara på och vips så hade jag gått vidare. WOW, bara jag av alla (+ minst 100000 andra). Naturligtvis så tar jag en fråga till men då skulle man uppge sitt mobilnummer och frågan skulle komma där. (Här förstod jag att det skulle kosta att svara, men på EN fråga, kan väl inte vara någon hemmansaffär.)

Lärdom 1: VARNING i dubbel bemärkelse. Fyll för bövelen inte i det utan att tänka.

Yes, plipp, plipp, nästa fråga på telefonen. Den var lätt att lösa.
Meddelande att jag gått vidare och att jag senare på eftermiddagen skulle få ett till.

Där härsknande jag till lite, I eftermiddag!!!

Eftermiddagen kom och när det plippade till i telefonen så hade jag tappat allt intresse. Ögnade bara igenom. Och struntade i det.

KLART OCH BETALT – det var de. Ids inte ödsla mer tid på det.

Några timmar senare?PLIPP?.och text att jag har gått vidare!!! Tävlingen pågår och nästa vecka en viss dag kommer nästa fråga.

Lärdom 2: VARNING VARNING det spelar alltså ingen roll vad du svarar, om du svarar eller ger fan i det.

Nej, nu får det vara nog. Läser igen på det inkommande sms-et men hittar ingenstans att stoppa detta plippande. Går in på nätet och söker men hittar inte något.

Lärdom 3: VARNING VARNING VARNING, finns de inte att hitta på nätet?extra skumt.

Ja sedan plippade det mitt i natten ibland, tidig morgon ibland etc.

Mobilräkningen
Då får jag mobilräkningen
Japp, där finns ju tre dyra SMS på 10 kr styck. Vilket är svar på frågorna och det är ju OK.

Det finns en post som heter förmedlade tjänster. Där finns en summa pengar jag ska betala. Och där finns ett telefonnr. Jag letar upp telenumret på nätet. Och VIPS så finns det en massa klagomål på det företag som har telenummret. Och flera anvisningar om hur man försöker säga upp detta -plippade-.

Lärdom 4: JAG HAR BLITT LURAD, känner jag mig kränkt eller mer dum. Bara att betala och se glad ut.

När jag ringer upp numret så svarar det en människa och jag får veta att jag vid något "tryck" godkänt det finstilta. Jag har godkänt att bli prenumerant på detta -plippande-!!!! Så jag betalar både att de skickar mig SMS, samt att jag svarar på dem!!

Men det går bra att säga upp det säger den honungslena rösten i andra änden.
Så jag kunde inte låta bli att svara med samma honungslena att det villa jag att han skulle göra. Sedan frågade jag honom hur det kändes att jobba på ett företag som sysslar med att lura människor på pengar.

Det kunde han inte svara på men det honungslena i rösten hade försvunnit.

Många sitter nu och skakar huvudet om hur dum jag var, att jag inte hade kunnat räkna ut detta själv. Jag kan hålla med MEN?.som i Lets dance?..

När någon berättar en händelse (med en ingress som indikerar på att man är dum) från början till slut. Ger facit i hand, efterhandsberättelsen som är saklig så är det lätt att förstå utgången. Att det hela grejen är så urbota dumt att ingen kan gå på det där.

Men vet ni vad. Många har gått på det. Såg att de hade mängder av anmälningar på sig. Många har skrivit om detta och de ligger på "svartalistan".

3 kommentarer

 1. Smulan

  Men Lisbeth, det är väl härligt att inse att man är mänsklig? Att kunna inse att man faktiskt handlar korkat p.g.a att man tror gott om människor. Det kan väl ändå inte betyda att man är dum?

  Nä, att tro det goda om människor är ju inte en svaghet utan en styrka idag. Sen att man får bita i det sura äpplet och inse att det finns människor som inte är så goda, ja det är ju en annan historia det.:-)

  Och du, det finns fler runt omkring dig som i tron på andra går på s.k pumpen. Men det är inte alla som vågar berätta det.

  Verkar som det idag går ut på att lura så många som möjligt för att tjäna så mycket som möjligt.

 2. Waltherman

  Kan du inte skriva från vilket nummer sms:et kommer ifrån, så att inte vi andra kan drabbas?
  Mvh/Waltherman

 3. Jan N

  Nu måste man tydligen utgå ifrån att varje erbjudande på telefon, sms eller dator är ett försök till bondfångeri. Trist, men sant.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.