Stickning, böcker och miljö

Läste Cyrene Degerlunds blogg här bredvid om stickning. Jag kan bara hålla med. Att tömma hjärnan med lite handarbete är som balsam för själen. SJälv har jag ett stickprojekt som jag kanske kan visa upp – om det blir klart vill säga. Någon vis människa har sagt:
Man ska vila i handens arbete.

Karl-Gustav Sjöströms rubrik idag lät väldigt lockade idag. Böckernas Bok men då inser jag att jag är dock ingen bokläsare av högre rang. För såsom en god vän som läser böcker hela tiden och då EN återkommande – som han har som toalitteratur (den bästa av alla)- Den tappre soldaten Svejk.

På min bokhög ligger nämligen en bok Halvera sjukfrånvaron, Sockerdektektiven, Pyssla hela året och väldigt virkat.

Jag har tänkt läsa bibeln någon gång men med en bibelsprängd pappa, rabblande bibelverser så fort han ville få igång en diskussion (vilket var ofta) så känns det liksom bara jobbigt. Men Karl-Gustav Sjöströms är modig.

Nämen, detta är ju inte vad jag hade tänkt skriva om idag. Utan det som stod på första sidan i pappers VK. Om att vi inte orkar med allt detta miljötänkande. Äntligen har en studie bekräftat vad jag misstänkt.

Som jag sagt förut – hur mycket klimatsmart orkar vi med. Hur mycket tid av vårt dagliga liv ska upptas av det. Ska vi leva för att vara klimatsmart eller ska vi leva för att – LEVA -.

Hade tänkt skriva mer om detta men orden tog slut redan vid bibeltänkläsningen.

En kommentar

  1. Smulan

    Varför just jag fick chansen till livet har jag ingen aning om. Men jag gör så gott jag kan att förvalta det så bra jag för min egen skull kan. Och utan att såra alltför många på min väg.

    Jag är skyldig mig själv och mitt eget liv att se till ha så jäkla kul jag bara kan på vägen av mitt liv. Sorgliga händelser fåpr man gratis men dom händelser som ger oss det där lilla extra får vi se till finna själva. Men dom finns där mitt framför näsan på oss.:-)

    Sen får vi väl alla se till dra vårt lilla strå till stacken för dom som kommer efter vi har vandrat klart vårt liv. Och även om vi kanske inte lyckas lika bra som andra så har vi ändå gjort nånting bra. Många små bäckar…ni vet…..

    Men nu ska jag göra ett besök i Umeå, i tjänsten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.