Kvinnor är toppen

I veckan som gått har jag haft den stora äran att få finnas med i en satsning som värmer mig extra mycket om hjärtat; KVINNOR ÄR TOPPEN som Handelskammaren i Umeå har kört igång.

Jag skulle inleda hela projektet med att inspirera 15 stycken kvinnor att verkligen få motivationen att kämpa vidare. Man kommer ofta till den punkt att man blir trött, uppgiven, maktlös och börjar tvivla på sin egen förmåga. Det är då en sådan här utbildningen är en underbar vila från kravet att prestera och prestera.

För det första att få komma i en tillåtande miljö där det är helt okey att ventilera sin farhågor och tvivel. Så slipper övriga familjemedlemmar höra det – igen. Dessa känslor finns där tillfälligt som en diagnos av det jag tidigare räknade upp. En diagnos är en utgångspunkt att jobba vidare efter.

För det andra är att få input av de andra, att bli bekräftad att andra också känner/har sina tillfälliga svackor och att jag är inte ensam.

För det tredje; att få ta in kunskap, idéer, tips och diverse smarta grejer utan att själv måste prestera är guld värt. Det enda man behöver är att svälja fikat och att gå på toa vid behov och LYSSNA.

För det fjärde lära känna andra människor som man sedan kan nätverka med, diskutera samarbete och hur andra burit sig åt.

För det femte att få mer och mer energi, att sakta återvända till sin ursprungsidé och fortsätta utveckla sitt företag. Det är inte en dum ide eftersom det dessutom är min ide!!

För det sjätte för att nå mitt mål så bör jag nog utvecklas själv som person. Viktigt att skilja på person och sak, om min produkt inte är vad kunden vill ha så är det produkten som är fel INTE JAG som person.

För det sjunde—–ska jag fortsätta…..

Ibland känner jag att jag också att jag skulle behöva att gå en sådan här utbildning, där man får kraft, energi och bekräftelse på att man är bra på det man gör. Man vet det själv men ibland så sviktar både självkänsla och självinsikt.

Kvinnor är toppen!! på så många olika sätt, att nå toppen har med mina egna mål och ingen annans. Karriär har en helt annan (det kan jag lova) betydelse för mig än många andra. Men bara jag vet vad jag VILL.

Nu kan jag inte ta åt mig den här äran om denna utbildning bara för att jag var med på första träffen utan det är flera aktörer med i det hela. Projektet kommer att pågå under hela året.

Jag tackar Gunilla Lindner på Handelskammaren för att jag fick den enormt stora äran att få träffa på dessa kreativa, handlingskraftiga och viljestarka företagerskor.

Kolla mer HÄR

Mina kommentarslämnare från igår.
Jisses anåda, måste tacka Peter direkt och släntra in på den där häftiga
dialektsidan.

Lena verkar ha koll på Skellefteåbondskan. Det tog mig en stund att erinra mig vad ordet ’hull’ beryder i detta sammanhang.

Kalle S typ….borde det då inte heta strechning och inte stretching. Just nu vet jag inte alls vad det heter alls.

Det blev nattsvart rubrik idag. Provar den nya värstingdatorn jag har investerat, som i morgon endast är en vanlig normal standard på.

Ha det gott folket – ta vara på er

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.