Sthlm – rökning & op. – Gertrud & Gertrud

Destination Stockholm – Kista och KTH. Samlar ihop mina papper, USB-minne, biljett och telefonnr. Och gör mig beredd att åka till Stockholm och föreläsa idag.

En trevlig och lärorik föreläsning med Gertrud & Gertrud igår. Nya infallsvinklar, ny energi och möte med några nya företagare/företagerskor. Det blev att byta lite kort i minglet och skapa lite kontakter. TACK tjejer ni förgyllde min dag och flera med dem.

Rökning och operationer.
Jag träffade på en plastikkirurg på något/någon plats som jag nu inte minns. Hon berättade att man hade väldiga problem med människor som ville lyfta ansiktet. Patienterna/kunderna skriver någon slags hälsodeklaration innan man börjar och en av frågorna är:
– Röker du?

Det fanns då patienter som tydligen levde i förnekelsens stadie och skrev NEJ fast de rökte. Det är ju rätt ’slabbigt’ att få huden från ansiktet att lossna från fettvävnad etc. Man kör in en toaborste (slarvigt och överdrivet uttryckt) under huden för att få den att lossna. Sedan stramas huden ut och fäst fast vid öron etc.

De patienter som efter några veckor fortfarande hade hud som inte tagit fast igen/läkt ihop med underlaget – DE VAR RÖKARE. Risk för infektioner ökade. Nervtrådarna var skadade i ytterläge av de ämnen som finns i cigaretterna som man rökte.

Så JA; jag förstår de som vill ha patienter som är rökfria vid operationer.

Smulan; Ja vad är lite blessyrer *stelare och ömmar idag igen* när man får göra nått roligt.

Kalle S vad rar du är, TACK. Bara du inte går ut med varma plastskor och slår halvt ihjäl dig…(hytter med fingret).

3 kommentarer

  1. Gertrud

    TACK själv! Va roligt att du tyckte det var bra. Trevligt att bidra till att någons dag blir lite bättre också 🙂 Hoppas armen blir riktigt bra fort!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.