Funderar igen – ”druga”

Ska jag ta ned julgardinerna?

Jag har fortfarande julgardinerna uppe, äger inga påskgardiner, sista aprilgardiner eller pingstgardiner. Jag har i alla fall tre uppsättningar, det är jag mäkta stolt över. Vad de kallas beror så mycket på när jag kommer på att byta. Fast julgardinerna blir inget annat än just julgardiner.

Något som jag däremot ICKE tummar på, vilket kan låta väldigt udda i detta sammanhang är fönstertvätt på VÅREN. Då kan jag hänga upp vårgardinera, i alla fall.

Jag har en stor aversion, lite mot hathållet när det gäller städning, syssla med lilla hemmet och torka taklister, vädra ur garderober och städa alla köksskåpar – säg inte rengöra ugn och filter till köksfläkt. (hurves)

Råkade vid någon kaffepaus slå på, (ja inte med våld utan) trycka på knappen till TV´n så den startade och där, vips var ett städprogram. Vilket underbart lärorikt program.

Först lärde jag mig att man kan ’druga’ vilket tydligen är en förkortning på dragqueen och sedan hur städpatrullen tog kol på en koloni pälsänglar under dragqueenens säng. TJÄRA eller aromatisk olja.

SMULAN; VAR ÄR DU????? behöver lite moraliskt städstöd här?
SYSTERyster du har inte heller ärvt någon större städmani men har du julgardinerna uppe än?

NEJ, måste packa inför Sthlm.

3 kommentarer

 1. Syster våryster --dyster?

  ja men… jag har ju nästan inga gardiner! Hittade dock ett tyg på Myrorna …med kor på och någon månad senare dök ett liknade tygstycke upp på samma affär.Så nu har jag ett par häftiga gardiner! med kor på.
  Kommer just in från skyddsrond på jobbet, ett STOOORT bygge i Norra Norrlands Inland. Där behövs städning.. Som alla vet ”det som göms i snö kommer fram i tö”

 2. Smulan

  Här är jag Lisbeth.:-)

  Men det där med städmoral vete tusan om det är så bra att ha. Beror väl kanske lite mer på vad det är du vill lägga ner din tid på. Mår du illa av lite damm i vrårna så kanske du ska se till öva stå ut med dina dammråttor? Se det som en prövning.:-)

  Mår du däremot bra av att städa och se ditt hem skina ikapp med solen så är det ju bara låta dammvippan sätta fart. Det ena behöver inte vara sämre än det andra.:-)

  Och vem har sagt att man inte ska kunna ha julgardinerna kvar till nästa jul? Finns väl tomtar i skogen även på sommaren. Dessutom spar du tid att låta dom hänga kvar då dom ändå ska upp om några månader. Bara ta fram dammsugaren och sug dammet av tomtegardinerna.:-)

  Hur vi städar, varför vi städar, och för vem vi städar spelar egentligen ingen roll bara vi mår bra av det vi gör. Städning tycker dom flesta illa om därför man lägger ner ordet ”måste” i det hela. Bättre acceptera att städningen behövs ibland och sluta irritera sig över den. Sätt på en cd, vrid upp volymen och sätt fart med städningen till musiken så går det hela med en dans.

  Och det du inte hinner idag kan du göra en annan dag för du vet Lisbeth, ingen kommer förmodligen stjäla jobbet av dig.;-)

 3. Berith

  mina julgardiner hängde uppe till påsk..mina påskgardiner med gula kycklingar hänger med än… ska jag kanske låta dem hänga kvar till julen?? Jag har tittat på fönstren, men ej kommit till skott, har inte mindre än 16 stycken att putsa framsida,baksida,mellan..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.