Garaget & Fröken Fjäll

Företagsvärldens baksida

Jag finner inga ORD. GARAGET

När jag var en liten mindre människa i ålder hade vi några släktingar i Holmsund som hade minkfarm. Någon tyckte så synd om dessa minkar att de släppte ut dem. Tama djur klarar sig inte ute i skogen, de fryser ihjäl, blir uppätna, överkörda och en massa otrevliga djurplågande saker. Bara för att några trodde att de mådde bättre som vilda.

Ja jisses amalia – det var då någon som sa det i någon tidning, samtidigt som man skändade pälsaffärer i Umeå. Då sa man att om dessa hade ett jobb att gå till, en vardag som fungerade så skulle de inte orka fundera över att vandalisera. Utan göra något mer vettigt och samhällsnyttigt.

Vad har dessa människor på fötterna? Skinnskor? Man kan dra detta hur långt som helst.

Ja jag vill att djur ska ha det bra och som Ceasar Milan säger i sina hundprogram – djur ska bemötas som djur och inte förmänskliga deras tillvaro. Tror Walt Disney har en viss skuld i detta med att förmänskliga djur så de kan prata och klä på sig.

Ibland urartar diskussionen om djurens rätt och spannmålsproduktionen kommer in som argument. Hur man drar pararell till VILT kan man ju fråga sig där. Hellre köra ihjäl älg med bil kanske.

Jag gillar verkligen den här restaurangen och äter så ofta jag har möjlighet deras underbara revbenspjäll utan att ha dåligt samvete. Är själv uppväxt på bondgård och vet att djuren har det bra och sköts om efter konstens alla regler. Ibland bättre än övriga familjen som går på två ben. Vad jag vet så använder Garagets ägare närproducerat kött.

GREJEN ÄR att man ger sig på ägaren, hans familj och närmaste. Det är vad som gör denna historia så fruktansvärt bedrövligt tråkig milt uttryckt. Att raserat en annans människas liv – hur mår man då?

KAN NÅGON ANNAN LIGGA BAKOM HOTEN?
Javisst, det kan vara det. Men hade jag som Djurrätssaktivist blivit anklagad för något som jag inte har gjort skulle jag verkligen gå ut i tidningen och säga att man inte har något med detta att göra.

Fröken Fjällströms Café & MotorWeek
Satan i gatan, det finns inget Fröken Fjällströms café. Fröken Fjällström, denna underbart härliga personlighet, har inte caféet i år. Med stor saknad börjar jag i huvudet strukturera upp fikaförsäljningen på ett sätt som skulle fungera mycket bättre än detta KAOS som uppstod.
Men de nya lär sig säkert också innan sista träffen i HÖST.

Vilken härlig kväll!!

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Apropå kaoset vid fika försäljningen, jag sa redan ifjol att det hade varit mycket bättre om dom haft en genomgånde kö, in genom ena dörren och ut på baksidan, då slapp man trängas allihop i en och samma dörr.

    Nu var det lite bättre då man faktiskt också kunde inhandla kaffe i ståndet därute. Men många hade även med sig eget fika och jag tror att vi kommer att ha det nästa gång vi åker dit.

    Dessutom fanns det massor med parkbänkar som låg travade på varandra, längst upp, varför kunde inte dom ha placerats ut så det hade funnits mer sittplatser åt alla som var där. Mm, mycket att klura på. Ha en bra dag!

  2. Martin J Sällberg

    Jag URL-länkar här till en blogg som kritiserar just förmänskligande av djur. Välkommen att läsa och kommentera! Om kommentarfälten inte funkr, eller om du bara inte vill att vem som helst ska se dina kommentarer, kan du gärna kommentera med email till mig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.