Uppdrag av regeringen

Förklaring vad uppdraget innebär. Många undrar om detta är en diskriminerande åtgärd

Vi som är ambassadörer för kvinnliga företagare är utnämd av regeringen och i Västerbotten finns cirka 30 stycken. Själv är jag nominerad till uppdraget av Företagarna Västerbotten.

Vårt uppdrag har inget med diskriminering att göra utan man har upptäckt att det finns dåligt med kvinnliga förebilder inom företagsvärlden. När du ser en bild av en företagare så ser du en MAN i KOSTYM – typ Kamprad. Inte så mycket Antonia Axelsson Johnsson eller Amelia Adamo.

Detta är inget jag hittar på utan det finns vetenskapliga studier med orsakssammanhang som t ex Carin Holmquist, professor vid Handelshögskolan i Stockholm har gjort. Så att prata om företagerskor så sätter vi en kvinnlig prägel på de hela.

Uppdraget är att fyra gånger per år GRATIS prata om hur vi har blivit företagare/företagerskor. Allt för att skapa nya FÖREBILDER för flickor/kvinnor i alla åldrar i första hand. Det är inget som vi framhäver utan jag kan tänka mig att det är ett av kriterierna för att regeringen skulle få pengar till detta projekt. Särskilt riktat till kvinnor men alla är lika välkomna att lyssna på oss.

Så vi ska agera på arenor där man inte har så mycket pengar som
t ex skolor, föreningar men också där det finns ett ’starta eget – funderingar’.

I Umeå har vi valt att ta ett annat grepp och vill prata för de varslade och arbetssökande också. Vi vill ingjuta lite framtidstro och ’jävlar anamma’. Att se problem ur ett utvecklande synsätt och inte gräver ned sig.

Vi vill helt enkelt att fler ska våga starta företag oavsett vilket kön vi är. Så även DU kan lyssna på oss ambassadörer, boka oss HÄR eller prata med Gunilla Lindner på Handelskammaren som är vår koordinator.

Vi är ute och pratar för ATT SYNLIGGÖRA KVINNLIGA FÖREBILDER. Diskussionerna har gått riktigt varma om detta är en typisk kvinnofälla, att vi ställer upp gratis 4 ggr per år?

Har du för förslag på hur vi ska riva murarna mellan kvinnor och män så lyssnar jag mer än gärna.

Ha en härlig HELG

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.