Anmäld för vanvård.

Japp, det är précis som det låter. TVÅ, 2 gånger har jag blivit anmäld och nu några år senare kan jag erkänna det hela.

1:a
Pappa, världens bästa pappa gick och dog!!
Så vi fick ta till stora artelleriet för att städa upp hans tomt dvs allt som han samlat under alla dessa år. Det såg ut, mer än så säger jag inte. Nu fanns inte så mycket kvar av flygplan och sådana projekt utan en massa andra fordon.
 
SÅ vi kallade hem hela Olofssonska klanen och började grovsortera. Vi fick ihop en 15-20 bilar som vi med traktorns hjälp packade i hög, på varandra ute på gårdsplanen. På den här tiden så kom de, skrotinsamlingen,  och hämtade upp detta efter ett telefonsamtal. Vi samlade ihop alla gamla däck i en annan hög, äckliga miljöfarliga batterier en annan etc.
Några dagar senare var alla bilar lappade för skrothämtning och allt var frid och fröjd.
 
För att göra historien väldigt kort, väldigt väldigt kort, microkort – så gjorde ”någon” en anmälan om att det såg ut som skrutt. Anmälaren fattade inte att det var samlat ihop för bortforsling. Mysko var att bara brorsan fick brevet från vår kommun fast vi var tre stycken som ägde tomten + en massa annat mysko omkring detta som krävde en hel del tid, pulshöjande verksamhet och kraft.
 
Så gick det till när jag blev ANMÄLD första gången.
 
2:a
Andra, 2:a gången fick jag också ett brev men nu kom det från Svenska Kyrkan!!! Jag var anmäld för vanvård av två gravar som jag ärvde efter pappa. Det här blev enormt intressant liksom – just nu minns jag inte vad som skulle hände om jag inte köpte gravvård för några tusen – men lätt att åtgärda.
 
I brevet fanns kort på ”mina” gravar där det stritade flera grässtrån kors och tvärs framför gravstenen från fjolåret. Jag hade nämligen hunnit denna vår att gräva och plantera lite nya blommor redan. Så det var liksom redan fixat.
 
Alltså, jag vet inte vad jag ska tro eller tänka om detta. Skämmas eller rycka på axlarna. Kanske jag mer ska ta lärdom av det – göra en metafors. Använda vid någon föreläsning….
 
SEMESTER
Nu tar jag semester i några veckor. Kommer att hålla mig från dator, mobil så gott det går. Raka benen (inte steloperera knäleden) och måla tånaglar ILLROSA för att mest dölja blånaglar från för tränga träningsskor.
 
Hösten kommer jag även att blogga för (mer inriktad jobblogg):
Driva eget
 
Nu blir det bilträffar, pilla navelludd, träffa vänner och prata dynga..GREAT.
Ta vara på er så länge så läses vi senare.
 
 

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. Helena

    Semester? *avis* Låter underbart, vill också va ledig och bara fisa runt och göra INGET. Skrattade åt dina ”vanvårderier”: Sånt där är bara så typiskt SVENSKT, att folk inte kan komma med sina små synpunkter utan måste gå via myndigheter med sina svenniga elakheter haha.. Nåja, njuuut av sommaren den är snart tillbaks!

  2. GammBruksaren

    Såg att Constructam och Plastvagnen var borta från Lekstugan. Frågan är vilken dragbil ni tar. Ska spana på byn för att se er. Tar för givet att Favoritplastisen ska på samma ställe.

  3. Fredrik Gustavsson

    Låter underbart med semester! Jag har haft semester i snart två veckor nu och har fått ihop till nästan fyra arbetsfria dagar (helger inräkade). Ser fram emot att få läsa vidare i höst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.