ÄTA LÖSS

E120 är ett färgämne som ger en mörkröd färg till cirka 95% av allt godis. E120 är ett färgämne utvunnet av torkade kochenillsköldlushonor”. Namnet E120 känns mindre äckligt så jag förstår varför man skriver den i förkortat form.

Samma gäller E441 som i princip är GRIS. Ett gelatin som framställs av grisens svål.

 När man kollar på ost så innehåller det löpe. Men vad är egentligen LÖPE? Torkad kalvmage och eftersom man slaktar så lite kalvar i Sverige så måste man importera det. I Finland är det förbjudet att använda löpe i ost eftersom man inte behöver använda det vid tillverkning.
 
Det känns lite olustigt må jag säga….
Etiketter: , , ,

8 kommentarer

 1. Heman i byn

  Livsmedelsverkat har ogdkänt mycket konstigheter i vår mat som tär på våra djur. Fast löss vill man inte ha. Tänk dig vilka löss odlingar man måste ha och folk som mer vill utrota dem helt.

 2. Soffan

  Detta blir en sak för djurrättsaktivisterna – bränn ner allt som har LÖSS.

  MER ÄCKLIGT som du säger att vi ÄTER det. men det man inte vet något om etc

 3. Syster Yster

  MEn du.. vi människor är en del av naturen och måste livnära oss av den. Men har vi blivit så avskärmade att det känns bättre att äta siffror och bokstäver? Bara undrar…

 4. Kalvmannen

  Intressant det där med slakt av kalv. De inbringar väl dåligt värde eftersom de inte har något kött på sig. Odla kalv har jag inte hört så ofta.

 5. Maria Lundmark Hällsten

  Say no more! Det är bara att blunda, hålla för ögonen och slå sig för öronen då man äter.

  Ibland då man läser vad saker innehåller så blir man rädd. Åke (och jag, ibland) gillar räksallad men nu var det ett tag sedan man hittade en som var riktigt god. Då började jag läsa på innehållsförteckningen. Ingen av oss äter fisk, och i alla sallader vi prövat så var det fisk. Men hallå, det var ju räksallad vi köpte, inte fisksallad.

 6. Lisbet Olofsson

  GEMENSAMT SVAR TILL ALLA KOMMENTARER

  Man borde ha koll på vad man äter dvs innehållet. Nog för att man kan äta det mesta ur ett djur men man vill nog veta det före så om man är KRÄSMAGAD kan man hopp…

  Maria – *s*…yes, hade slut ligonsylt en vinter så jag fick köpa. Men huvva vilken blandning.

  SysterYster – men det finns ju mycket bokstavsbarn/vuxna nu förtiden.

  LÖSSODLING….*ryyyser*.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.