Drive in bio

I förra veckan kunde man läsa om att man visat DRIVE IN BIO utanför Umeå på storbildsskärm. När vi startade Blue Dot´s vår inofficiella klubb här i Robertsfors men fordonsburet folk så hade vi planer på just detta arrangemang. Vi tog rätt på en massa info om det hela, allt från duk till film etc. Men allt strandade på att vi har så ljust ute så det skulle inte funka. Vi ville nämligen arrangera detta på våren när alla var sugna på att göra något annat och just dammat av sina bilar. Dett är nu cirka 10 år sedan när bilhobbyn var i början av sin storhet.

 Vi gjorde en variant där vi anordnade ”raggarbio” med sedvanliga film, inte ”Sista natten med gänger” utan Blues Brothers, där vi hyrde biosalongen och började sprida ut det. Det kom en hel del folk och det burnades lite på samhället och seden åkte vi cruising till Ånäset och grillade hamburgare.
 
Året efter blev svårare för nu ville man visa en en annan bilentusiastfilm så då blev ”Nu blåser vi snuten”. Lite mer folk kom och cruisade runt både på samhället och i byarna innan vi drog till Ånäset. Tredje året hade vi stor filmidé torka men en av oss hade sett om mannen som körde motorcykel;
 
Citronträd och motorolja (originaltitel: The World’s Fastest Indian) är en nyzeeländsk film från 2005 regisserad av Roger Donaldson. Filmen skildrar Burt Munros väg mot nya hastighetsrekord på sin Indian Scout. I filmen gestaltas Munro av Anthony Hopkins.
 
Nästa år fanns så mycket annat att sysselsätta sig med runt om i länet så då blev det roligare att åka på andras arrangemang än att göra ett eget och eftersom vi började anordna Fordonsträffen på Gumboda hed så slutade vi med bion. Nu vimlar der av en
massa arrangemang – varje helg.
Etiketter: , ,

7 kommentarer

  1. Solisen - Sofia

    Tycker du ska blogga nått på helgen också så man får nått skoj att läsa. Du har en skön blandning av ALLT. Det är roligt.

  2. Lisbet Olofsson

    Hej ALLA….

    Japp filmen är verkligen nått i SÄRKLASS.
    Orkar nog inte blogga helg – har infört dataförbud på helgen så jag kan göra nått annat roligt.

    Car-b-q ÄGER…

    Japp grejen i Hoting är SUVVE – roligt att ttta på och annorlunda bilar som röstas fram.

    Fordonsträffen will be back.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.