Veckans som var 3 – Umegalan act 1

På förmiddagen var jag med på något som kallas för Company Matchmaking, en variant av speedating. Jag har förut varit på två heldagar med detta koncept och det har varit läroroikt och intressant.

Så här går det till:
Man anmäler att man vill vara med och registrerar företaget. När anmälningstiden har gått ut så går man in och tittar på alla företag som är representerade och man väljer 30 företag som man vill träffa.
 
Nu kommer en dator att matcha ihop alla som i första hand valt varandra, i andra hand att någon har valt att träffa dig eller att du har valt att träffa dem.
 
Några dagar innan så kan du gå in och titta på vilka företag du kommer att träffa under 20 minuter. Du kan ta rätt på en massa om företaget genom att hoppa in på deras hemsida och få ett underlag.
 
Man infinner sig på dagen och det finns bord uppsatta med nummer. Du får dina ”besök” på ett papper samt bordsnumret. Sedan körs det igång och man byter bord efter 20 minuter för att träffa nästa företag etc.
 
Med enkla ord så skapar man kontakter med andra företag och tar sedan kontakt med dem som hade något att erbjuda dig som man är intresserad av.
 
Det som kändes lite trist den här gången var att jag redan har träffat de flesta av de företag som fanns med. Så urvalet var en aning snävt men det är alltid lika roligt att skapa kontakter med andra.
Etiketter:

En kommentar

  1. En på company matchmakin

    Tack för det trevliga mötet – du är en intensiv och energifylld person. Du drar med en på ett väldigt positivt sätt. Väldigt intressant att läsa din blogg.

    Vad jag förstår är du rätt engagerad i mycket och värnar för småföretagare. Har kollat på driva eget också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.