Löven på hal is

Har inte undgått att märka att man inte bara hos UIK har tagit i med hårdhandskarna och begärt bättre RESULTAT innan man ger pengar. Löven verkar också ha fått känna på hur halt det kan bli när resultaten´uteblir.

Ni som var och lyssnade på Tina Thörner fick mycket att tänka på angående just hur man vänder motgångar till vinst. Hon som fick tillfället att coacha ett ishockeylag i Schweiz från att bara förlora till att vinna 9 matcher på raken.

Varför inte härma ett vinnande drag genom att individuellt coacha laget från ett underläga till ett överläge. Tina lyfte en stor bromsande elefant till att bli små bevingade sparvar. Hon menar på att det gamla förlegade tänket inom sporten måste förändras innan vinst kan komma. Man måste börja tänka utanför "trygghetszonen" och detta måste komma från spelarna själva.

Har ni hört historien om aporna som satt i ett rum och man lade ut en knippe bananer i mitten av rummet. Varje gång de sprang fram för att ta en banan så fick de en stråle vatten på sig och varje dag provade de flera gånger. Efter en vecka så provade ingen att ta en banan eftersom de lärt sig att man fick vatten på sig.

Man tog in en ny apa i buren och vet ni vad som hände?
Apan tog sats för att plocka en banan vilket gjorde att;

ALLA DE ANDRA APORNA HOPPADE PÅ HONOM/HENNE FÖR ATT FÖRHINDRA DET!
De visste att man blev väldigt blöt om man provade.

Hur många hindrar sina medmänniskor till att prova något nytt som de själva provat och inte fått det att FUNKA?????

Hur coachar man då Björklövens lag till att våga tänka nytt, våga sig ut och prova på nytt utan att bli anfallen!

Etiketter: ,

11 kommentarer

 1. KRISTER

  Haha skriver du om löven för att få tittare på din blogg? Det är ett väldigt smart drag tycker jag eftersom löven är den största anledningen att folk går in på http://www.vk.se 😉

 2. F

  Kul i alla fall att du engagerar dig i hur Löven ska kunna vända på skutan och bli vinnare igen! Det värmer ett Löven-hjärta.

 3. Lisbet Olofsson

  Svar till F (2009-11-26 00:10)
  Jag har försökt peppa en person i mim närhet som är utbildad coach att ge förslaget till dem. Men det är svårt när man inte förstår vinsten eller törs prova.

 4. Lisbet Olofsson

  Svar till wajert (2009-11-29 23:08)
  OK – flest besökare på bloggen kanske dör lyckligare i din värld. Så för inte över din verklighet på mig för det säger en hel del om hur DU tänker inte jag.

 5. Lisbet Olofsson

  Svar till Niklas (2009-12-05 12:33)
  Menar du att det är fel att sig själv på allvar??? Eller menar du att det är FEL att göra det.

  Jag vill ju inte tolka dig fel nu när du så modigt kommenterar och bidrar til debatten.


 6. Och så alla som inbillar sig att de har lösningen bara med flummiga klychor av de kringresande i att ”tänka nytt”, ” våga släppa taget”,”hur man vänder motgångar till vinst” etc.etc.
  Jag har sett och hört så många såna som livnär sig på livs coach-ning med enda merit att de lyckats bli kändisar inom nåt. Alltid har de en historia typ Tina om hur de lyckats förändra nåt företag eller grupp. Sanningen är oftast annat. Men det är en luckerativ verksamhet att fara omkring med sina hoptotade frälsartips.
  I Lövens fall liksom i så många andra så är det bara det att man inte har nog bra spelare.

 7. Lisbet Olofsson

  Svar till BÅ (2010-03-03 19:07)
  Så då gillar vi läget – de har inte tillräckligt bra spelare. THAT`S IT. Kan de harva på och förlora, förlora pengar till några penningstinna herrar och damer med intresse petar in pengar för att de ska hålla sig flytande.

  STATUS QUE – moment 21…let them go down the drain.
  Inte hitta lösningar, inte utveckla laget utan bara..lämna allt till de själva.

  Ja why not.

 8. Micke

  hej, jag tycker alla negativa kommentarer från alla här stinker värre än skiten som skriver dom!

  Skicka björklöven i papperskorgen, punkt!

  Lisbeth: dom som hånar dig är dom som vill ha kvar sin illusion av forna björklöven, men dom är inte beredda att själv bidra med något konstruktivt….

  Och angående en helt annan sak. vi har följt din blogg lite halvt och såg någonstans att du tyckte om nightwish väldigt mycket?
  gäller det bara dom lr liknande musik?

  Mvh Micke & Camilla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.