Tvätta bilen

Eftersom den bästa käraste människan & mannen  i mitt liv ligger på sjukhus så kände jag att det måste bli JAG som bör tvätta bilen.

Att liksom bara strunta i det fungerar inte längre eftersom den taktiken redan är passerad på en vecka. I alla fall förgyllde jag hela salen med envisa frågor om hur jag ska göra för att snabbt, enkelt och utan att repa lacken få bort allt. ATt tvätta bilen på sommaren och sämskskinna tillhör rutinen men denna smutshög?

Väl hemma så tog jag tag i saken och åkte till garaget och blev med ens väldigt upprymd eftersom brorsan hade kört in släpen med en balk på. Jag KUNDE inte tvätta bilen! Så länge hann jag inte njuta av just detta eftersom han helt klart skulle ut med den!!! så det var bara att påbörja det hela.

Först och främst satte jag igång kaffebryggaren för att jag skulle ha något att se fram emot. Skruvade upp stereon på hög volym med Esperanto och började med avfettning. Fråga mig icke om den är mijövänlig men efter att ha låtit den ligga på ett tag så försvann all smuts efter en rejäl spolning med vatten.

Jag mindes även att spola ur julhus etc. GOOD GIRL! Fram med svamp och schampoo!! för bil. Nu måste det till lite rockenroll för att få svepningarna att funka. Bit efter bit jobbade jag på runt bilen. Blöt på både ärmar och mage spolade jag av allt schampoo och log småbelåtet åt allt arbete. Glömde inte ens fälgarna,

KLAR – KAFFE men va!!! sladden var inte I så det var inget kaffe klart. Hm, bara att stoppa i sladden och ta en garagetur runt för att kolla om det fanns nått mer att greja med en stund.

När kaffet var klart anlände även brorsan så jag fick lite fikakompis. Han försvann ned i källaren och jag skulle köra ut bilen, dra ned vattnet i syfonen och sedan hem.

MEN VA FASIKEN!!!! JAG HADE EN STOR "ROS" PÅ ENA FRAMDÖRREN SOM VAR GRÅ – SAMT PÅ ENA SKÄRMEN!!!! … och jag säger bara taket…taket…*skakar på huvudet*

*sucka* – vissa jobb kräver ett andra försök…..och ett tredje…

 

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.