URGRÖPT HJÄRTA

Jag tar paus från bloggandet ett tag.

Jag har gift mig!

Jag har blivit änka!
allt på två dagar.

Jag kommer tillbaka.

Livet är fruktansvärt orättvist och det verkar som om vi just nu blir oerhört drabbade. Men som en vis människa sa;

Om bara de "dåliga" människorna dör och de "goda" blir kvar så skapas en obalans. Det måste finnas båda sorternas människor.

KLEN tröst men .. jaja..ok då.

HAN FATTAS MIG / oss
i oändlighet

Fattar inte varför inte tiden stannar en sådan här gång, hur männskor kan handla mat, hur folk hysteriskt köper julklappar och spenderar pengar på oväsentligheter när det bästa man har är varandra. FÖR RÄTT SOM DET ÄR SÅ RYCKS DET BORT!!!!

 

Skärp er!!

39 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Vad tragiskt, kan knappt hålla mina tårar tillbaka. Men det vet vi alla, livet är aldrig rättvist och man försöker alltid hitta en mening med allt som händer, men det är inte alltid det går heller.

  Mina tankar är hos dig, hur futtigt det än må låta//Kram Maria

 2. Anna-Lena Göttfert

  Vilken chock! En del prövas mer än de flesta… Så oerhört sorgligt allt vad du gått igenom på kort tid. Ord saknas.

 3. Sussie

  Beklagar din sorg.Hoppas du hittar ett sätt att ta dig igenom det här, för som du säger ,så har du/ni drabbats mer än de flesta av sorger ett bra tag nu. Det känns hårt. Kram / Sussie

 4. Smulan

  Känner med dig Lisbeth och förstår dig. Alla tänker vi på samma sätt när verkligheten slår till som en hård knytnäve i mellangärdet. Men ingen går fri från sorg. Alla får vi vår beskärda del av sorgen, och just nu är det din tur. Hur mycket av den som ska komma på en och samma gång kan ingen veta och vi kan inget göra åt det utan låta den få tid för att verka ut.

  Klen tröst i eländet att man inte är ensam om lidandet men det hade heller inte gjort sorgen mindre tung att bära av att vara ensam om den. Vi delar din sorg på det sätt vi kan genom att vi själva känt av sorg.

  Kram/Smulan

 5. Elle-Kari

  Tänker på dig och flickorna dagligen. Ni har förlorat en fantastisk make/far och vi har förlorat en fantastisk vän. De känns så tomt. Många kramisar till er alla.

 6. Tomas o Anna-Lena

  Det finns inga ord att säja som kan lindra din smärta, men vi tänker på dig och skickar en varm kram. Vi kan bara hålla med om att livet är verkligen inte rättvist, det går inte att förstå det som hänt. Vi beklagar sorgen.

 7. Mikael Fjällstedt

  Jag har gått in på din sida några gånger nu och läst begrundat och tänkt lite till. Jag känner inte dig eller din familj men hoppas att det med tiden kan kännas bättre, än om hopplösheten säkert är stor just nu.

  Lycka till med ditt fortsatta liv.

  Med vänlig hälsning.

  Mikael Fjällstedt

 8. JennyAnn och Jonas

  Kommer på mej flera gånger, att tänka… ” det här ska jag maila till Sven ” Hans mail kommer att vara kvar, men ändrad till sven.nensén@himlen.forever.
  Tänker på Er alla./ JennyAnn

 9. Anki o Michael Jonsson Bygdeå

  Vill beklaga det tråkiga som hänt, det finns inte ord nog, ta hand om dig så gott det går, tiden sägs ju läka alla sår. Men ärren består. Kramar från oss. (Gamla grannar till Sven från Dalkarlsåtiden9

 10. Smulan

  Jo Lisbeth, folk bryr sig. Även om man kanske inte alltid visar det genom ord eller handling så bryr sig många ändå genom att man tänker på den som har det extra svårt just då. En del känner för att skriva ner några ord för att visa sin medkänsla och det gör gott hos den som behöver ta emot den just då. Och dom flesta bryr sig och känner med den som har det svårt. Torts allt som händer i livet och trots att folk kan vara otroligt elaka mot varandra så finns där ändå något som får oss känna med varandra emellanåt. Jag tror det kallas godhet.;-)

  Kram….

 11. Kicki Axengrip

  Lisbet, jag är med dig i tanke och bön. Det var smärtsamt att läsa om det som nu händer er. Jag miste min pappa nyligen och sorgeprocessen pågår för fullt här i huset. Han var bara 60 år och för ung för att dö (tycker jag). Det finns inga ord eller handlingar som kan ta bort sorgen eller ändra på det obegripliga som hänt. Men vi kan ha olika sätt att förhålla oss till döden. Därför vill jag dela några dikter med dig. Det blir för kort om plats här så jag skriver dikterna i nya kommentarer.

  En stor kram till dig!

  Hälsningar Kicki

 12. Kicki Axengrip

  Döden är inte det sista.
  Lutad mot ordets stav
  ser du när ögonen brista
  landet som Herren dig gav.

  Döden är inte det sista.
  Strax stiger vårens sav.
  Inte ens det skall du mista
  som nu är gömt i en grav.

  Döden är inte det sista.
  Livet finns bortom dess hav.
  Herren går fram till din kista,
  täckelsen lyfter han av.

  Fängsel och stängsel skall brista,
  morgonen lyser igen!
  Döden är aldrig det sista – den är begynnelsen!

  Alla Guds heliga visste:
  över vår vilas mull
  Kristus skall stå som den siste,
  för sin uppståndelses skull.

  Tore Nilsson

 13. Kicki Axengrip

  Dikt som vi hade på pappas begravning:

  Det finns en port som öppnas tyst
  och stänges utan dån
  och alla vägar leder dit, men ingen därifrån
  Alla frågar ”Vart, varthän?”, men ingen svaret vet,
  ty svaret på den frågan är just portens hemlighet.
  Av Okänd

  I mitt minne lever pappa kvar och jag minns honom som han var. Han har förenats med sin son, mor och far. Och alla andra som redan dit farit har. Saknaden är stor även om jag på Gud tror. Jag vet att vi ses en dag du och jag även om det kanske inte blir idag. Vänta på mig min kära och sänd änglar som kan mig bära.

  /Christina Axengrip

 14. Kicki Axengrip

  En till dikt från pappas begravning:

  Nu har jag gått för att ej vända åter
  och det blir bara värre mina kära, om ni gråter
  Inget kan ändra det öde vi har
  Så jag vill att Ni minns mig som jag var
  Nu när Ni står här och kanske mig saknar
  Då vill jag mina kära att ni vaknar
  och livslusten har och lever de dagar
  den tid Ni har kvar

  Jag sover gott, ej mer jag smärta känner
  Tyst dödens ängel viskar sov i frid
  Gråt icke, käre barn, släkt och vänner
  Jag vilar nöjd och fri från jordens strid.

  Av Okänd

 15. Helena Nilsson Springare

  Hej Lisbet! Ville bara kika in i din blogg och önska dig en fin julafton trots att jag förstår att du har det ledsamt just nu. Ska tända några fler ljus än vanligt och tänka på alla som förlorat någon närstående i år.
  Kram Helena

 16. Elisabeth

  Vad hände med din man? Vad för slags cancer hade han?
  Min pappa dog på 5 veckor också den 27 november 2009.
  Han hade gallvägscancer…ingen visste det förrän vi åkte in till akuten 22 oktober 2009. Han blev 56 år.
  Känner med dig. Kram Elisabeth

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.