Fettdoktor i blåsväder & rekordmånga jobbar över

I gårdagens tidning 19 jab -10 fanns en artikel med rubriken:

Rekordmånga jobbar över utan ersättning.

Grattis säger jag bara, detta har jag försökt debattera här på VK flera gånger, försökt få en mängd människor att få upp ögonen för men ICKE SA NICKE.
Man FÖRSTÅR problemet när man blir sjuk av all övertid och man börjar förstå sambandet.

Då först fattar den enskilda människan att det inte var så smart att förhandla bort sin övertid mot en veckas semester (många gånger är det redan bortförhandlat). För man har jobbat så mycket mer övertid än vad en veckas semester innebär. Man har helt enkelt slitit ut sig pyskiskt.

Vad tror ni personen i fråga får för namn på sin "sjukdom"?
Varför utsätter sig personer för att jobba denna övertid – vilka mekanismer står bakom, vilket behov styr en att jobba ihjäl sig? Vad är det för kraft som driver människor framåt mot sjukdom.

Det finns en chef bakom, men frågan är om chefen alltid är medveten om hur mycket de anställda jobbar när inte övertiden syns. Chefen vill bara ha en "uppgift" levererad och bryr sig inte om hur mycket TID som läggs ned till att få fram uppgifterna.

FETTDOKTORN Dahlqvist kom åter i blåsväder när hon kanske grep över för stora stycken och gör lite för kontroversiella uttalanden, blev missförstådd och citerad fel på olika håll.

Citat; "Annika Dahlqvists har gått ut och berättat att hon själv nobbar vaccin mot svininfluensan. I stället tror hon att hennes fettdiet ska hålla henne frisk."
Detta uttalande betyder att hon inte längre får jobba som läkare i landstinget i Västernorrland.

Sedan detta; Hon är Årets förvillare, enligt Vetenskap och Folkbildning.

Hanebäst

 

Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. zappafan

    Måste vara inom Tjänstemanna-yrken gissar jag, som vanlig knegare (22.470:- bruttolön) har man så dåligt betalt att det inte finns på världskartan att jobba över utan att få betald övertid..

  2. Lisbet Olofsson

    Att förhandla bort övertid tillhör nog mer tjänstemännen.

    Finns det mer tjänstemän än vanliga knegare? Har inte tänkt så hårt på det.

    Jag hoppas innerligt att du får betalt för övertiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.