Armar som hulken

Igår kväll när jag kom hem så pulsade jag upp på gården. Pulsade ned med soptunnan i högsta hugg och kände mig oerhört nöjd med att ha kommit ihåg att den ska tömmas. (Det finns vissa indikationer på att tunnan ska ut för alla andra i kvarteret har den ute.)

Hittade ett stort roligt kuvert i brevlådan som jag kastade mig över. Insåg att man inte ska skotta snö klockan 21.30 på kvällen. En liten stund under filten och kolla på nyheterna stod som nästa punkt.

Fasiken vad kallt det var hemma hos mig – kollar snabbt innetempen som visar 15 grader. Ner i källaren och fippla på hela fjärrvärmeappareten med hopp om att lite mer värme ska komma in. Jag var försiktig eftersom jag fattar att blåsten nästan lyft alla parkettgolv eftersom huset står lite högt upp.

(JISSES – NU KOMMER HEMGLASS och tutar lilla melodin och vill att jag ska köpa glass)

Över- och underarmsträning
Idag startade jag upp snöslungen. Tittade i tanken om jag hade bensin för jag vill inte ha soppatorsk när jag är längst ned vid vägen. Orkar inte släpa upp tingesten för backen. När jag kommit mig ut kom Jannegranne och sa att han kunde fixa bort min snö om den var kvar när han kom hem. Han är gullig han men han såg väl min desperata min över alla dessa vred och handtag som ska hit och dit.

Till råga på allt så fungerar inte sprut-tratt-manicken så man plötsligt kan man få allt över sig. Soptunnan stod halv under snö eftersom snöplogen gått också. Så det var bara att börja köra. Eller idag blev det mer en brottningsmatch eftersom det var mer snö än vad slungan orkade svälja. Så man fick liksom ta det i omgångar. Blev som en snögubbe efter all snö som jag lyckades få på mig.

Jag är tacksam att jag inte lyckades skjuta några stenar genom fönstret eller på mina snälla grannar. Så nu är mina armar väldigt geleaktiga och lustiga men det står bara middag på schemat. Har blivit bortbjuden på middag så jag behöver bara försöka gräva in det i munnen.

Hanäbäst

 

14 kommentarer

 1. Helena Nilsson Springare

  *skrattar* jaa.. att glassbilen her sig ut i tider som dessa? Kan det verkligen gå bra för glassbilen just nu? 😀 Och träningen man får med denna jädra snö är ju egentligen skitbra! Kombinera nytta med nöje liksom. Efter att ha skottat en liten radhusinfart så är man mer än slut. Men va trist att jag inte såg dig på Åhléns igår. Men ett tu tre springer vi på varann snart igen 🙂 det vore trevligt! Kram

 2. Elle-Kari

  Hahaha… ja man får ett stor leende på läpparna när man läser din blogg. Du beskrev ju slungan för mig och de va ju bara att trycka på knappen sa du…. Du skulle ha bjudit in folk och lämnat spadar vid vägen så har det nog fixat sig. Sopa kan ju jag komma och göra. Skämt åsido. Du gör de bra. Många kramisar.

 3. Emma i Stan

  Fan va bra du är. Du känner inte mig men jag har hört dig föreläsa om hur man tar sig igenom mer fysiska motgångar etc. Så ledsen att du nu måste genomgå för andra gången detta år en psykisk motgång också.
  KRAMAR

 4. Sollan

  Du är en jordnära realistisk person med så mycket humor att man ler hela tiden när man läser dig. Även om det är tråkiga saker ibland. Du tar det på något mirakulöst varmt sätt för dig det mesta – som en så svår sak som sorg.

 5. Linda S

  Din syn på livet och tråkigheter får alla att haja till och fatta att det kan även hända mig. Du vet att jag har en säng att låna ut i storstaden.
  Hörs

 6. Siwan

  Tack för senast. Nu har nästan hela avdelning läst din blogg. Jag ville visa dem att KVINNOR KAN KÖRA SNÖSLUNGA!!! Ta vara på dig kompis så hörs vi

 7. zappafan

  Annars kanske det ligger lite i släkten det där med att skjuta ut fönster..=) för visst gjorde din kära Far det nån gång med traktorslungan…? en härlig gubbe minns man

  (eller det kanske bara är en skröna..)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.