MOD

 

 Mod är inte alltid något som ryter högljutt.
Ibland är mod den stilla rösten som vid dagens slut säger;
I morgon ska jag försöka igen.
                                        
Mary Anne Radmacher

Det hjälper att ta nya tag och försöka lite till, för jag vet att det plötsligt, kan vända. I min värld handlar detta om mod,  modet att fortsätta även om det känns svårt.

Att även ställa tuffa men tankeväckande frågor till mig själv:

 • Vad har du lärt dig av detta?
 • På vilket sätt kan du dra nytta av dessa nya erfarenheter
 • Vad finns det för positiva värden  i det du varit med om.

Det är väldigt provocerande att bli utmanad att försöka se något positivt i en svår situation. För då är man så upptagen med att vältra sig i sina problem.

Hanäbäst

15 kommentarer

 1. Ellen

  Mod och civilkurage är sällsynt idag.

  Mod kan vara det lilla men som du skriver kan mod ha ett helt annat perspektiv när det gäller en själv.

 2. Galla

  Det känns som om alla borde ställa sig dessa frågor. Helst politikerna som nu ska vinna valet på tomma ord.
  MOD är vad vi även kan kalla den politiker spm inte smutskastar andra.

 3. Raggarn

  Jag gillar verkligen ditt resonemang att styra in det på ditt eget mod. Alla har så mycket åsikter om andras mod att de glömmer bort sitt eget.

 4. ungdom/cilla

  För mig som ung är mod att våga vara den man är och inte dras med av massan. Att inte uppslukas av allt mode och smink tjaffs när det finns männsikor som dör på Haiti

 5. Grisen i säcken

  Det är en fröjd att läsa dina inlägg och det finns liksom inget att tillägga för det känns så RÄTT när du skriver det. Men så svårt för de som inte upptäckt att det finns vägar ut.

 6. Maria Lundmark Hällsten

  Jadu, men är det verkigen så då att man ska lära sig något av allt som händer? Innebär det då inte att dom som dör ifrån oss, dog, ”bara” för att någon annan skulle lära sig nåt? Ja, vem vet, men att hitta något positivt med att en människa lämnar en, blir nog tufft. Därmeot kan man ta fram allt positivt man fick uppleva tillsammans och kanske tänka att det hade jag aldrig fått vara med om om det inte hade för för honom/henne. Önskar dig en fin lördag!

 7. Lisbet Olofsson

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2010-01-30 15:45)
  Fast jag tänker mer så här;
  Att människor dör – det kan jag inte påverka så det är inte lönt att ödlsa energi och kraft på. Jag bör hellre ödsla energi och kraft på hur jag ska gå vidare.

  Jag har lärt mig att jag klarar av att förlora en make även om mitt liv aldrig blir detsamma och min själ slits itu. Hur ska jag då dra nytta av den kunskapen att jag klarar mer än jag tror…
  Tack – ha en bra kväll du också.

 8. Anne-Marie Mäkelä

  Du gör det fantastiskt bra. Kom ihåg de ljusa stunder du ändå upplever ibland och plocka fram dem när det känns nattsvart igen (vilket det kommer att göra ett antal gånger igen och igen)! Kram!

 9. Havsbrisens syster

  Jag läser ofta din blogg – träffsäker och mångbottnad. Du vänder och vrider på olika påståenden och får dem så verkligt realistiska. Du är en beundransvärd person som kommer från en fantastisk familj. Minns din pappa – underbar person. Samt har träffat på din syster några gånger i rehabsammanhang. Hörde att Ryggis nu går i graven. Ha en underbar kväll

 10. Kicki Axengrip

  Det jag kommer att tänka på när jag läser ditt inlägg är att var sak har sin tid. Sörja har sin tid, gråta har sin tid, glädje har sin tid osv. När vi är i ett skov får vi försöka finna ro att vara just där. Ibland kan inte andra riktigt känna in vad som är läge att säga. Men det kan ju också vara tröstande att veta om att det kommer en tid som är till just för tacksägelse. Om vi inte gått den väg vi går hade vi inte utvecklats till den vi är. Ett steg i taget. Först ligga, sen sitta, krypa och gå.

  Sköt om dig!

  Kram Kicki

 11. Smulan

  Mod kan vara att orka våga. För det är tufft att varje dag ta nya tag, igen och igen – och inse att det är att lyckas.:-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.