Det vill som

Har en dag ledig – skönt – och som Helena så vaknande jag i mörka natten och filosoferade om ingenting. Har upptäckt att  bra idéer på natten visar sig vara helt ogenomförbara när morgonen gryr.

Tar fram en tallrik, fyller den med fil och pillar i lite grovmusli.
SER vattenkannan och slänger ett öga på blommorna – de behöver vatten.
Fyller kannan med vatten och strutsar runt och vattnar – mycket döda blomblad.
Börjar plocka bort blomblad – kommer på att det är tyst så jag trycker på TV.
 

JISSES ANÅDA – vart kommer det tjocka dammlagret på tv-rutan från??
Hämtar dammtrasan och torkar rutan, tar med de döda blombladen in i köket och slänger dem i sopkorgen. Sopkorgen är FULL – måste genast byta den så sliter upp påsen och knyter ihop den. Men luktar det inte skunk i korgen?

Tar genast och skurar sophinken och vänder den upp och ner. När jag ser att  det är väldigt skräpigt där korgen står. NU eller ALDRIG, fram med dammsugaren och tar bort skruttet. Väl nedkrupen vid golvet märker jag hur smutsig fronten är på diskmaskinen så det måste också åtgärdas. Torkar!

Hör ett dovt droppande ljud, står blixtstilla, håller andan och fattar att jag övervattnat en blomkruka så med samma trasa rusar jag in i vardagarummet och ser den lilla rännilen av vatten. Tar frenetiskt bort den, torkar lite vatten på golvet och då upppenbarar sig – där i det vackra solstrilet från fönstret –  i golvhöjd, ett lätt dimhöjt skirt svävande dammlager!!! 

Jag har fortfarande dammsugaren framme så fort fram och  svepa över golvet. Med nöjd min tar jag bort den och ska stuva in den i städskåpet. Fasiken vad mycket golvrengöringsslattar jag har. Drastiskt tar jag och slår ihop dem i en flaska och ställer de andra bredvid soppåsen.

Nu behöver jag kissa så på tillbaka vägen tar jag turen in på toa, då ser jag handdukarna som jag borde ha tvättat förra veckan och med risk för att kissa på kanten så böjer jag mig fram tar tag i dem och slänger ut dem på golvet. När jag är klar kan jag lix hälla i lite toarengöring och vispa runt lite.

Kom då på att jag bör kolla mailen och se om Peter skickade nått om att vi ska ut och dricka öl på fredag. Snubblar farligt nära på handdukarna som ligger utanför och vid datorn har jag fått svar, så jag bekräftar och kommer då på att jag ska SKRIVA OM MIN MORGON PÅ VK BLOGGEN.

OCH FILET STÅR FORTFARANDE OCH SURNAR I KÖKET !!!!!
det är nu över 2 timmar sedan jag hällde upp det i köket…puh…

Är det bara för mig som det liksom "ADDAR "upp hela tiden…
och soppåsen & flaskorna ska ut i soporna, samt handdukarna ska tvättas.
Frågan är om jag törs !! göra detta eller blir det bara mer arbete jag HITTAR PÅ under tiden?

Hanäbäst

Etiketter: , ,

24 kommentarer

 1. Helena Nilsson Springare

  Inspiration var ordet 🙂 det är när man minst anar det som man kommer på / ser allt som skall göras hemma.. och helt plötsligt är det till och med riktigt ROLIGT!! Men glöm inte att äta filen innan du fortsätter haha.. Nu ska jag sparka igång mina små projekt! Ha en skön dag! Kram

 2. Gunnel Forsberg

  Haha vilken härlig skildring av en oväntad energiladdning. Ibland – men alltför sällan – råkar jag oxå ut för det och då gör man storverk i ett nafs!

  Tack för Isboken! Jag blev jätteglad och ska fördjupa mig i den i helgen. Speciellt kapitlet om isfiske verkar spännande!

  Förkasta inte dina nattliga ideér! Jag tror att dom är de bästa och ”renaste” ideérna, men gör som jag – lägg en skrivbok på nattygsbordet och skriv ned dem direkt….annars glömmer man dem tyvärr.

  Önskar dig en trevlig kveäll/helg!
  Njut nu av ditt nystädade hem:)

 3. Lennart Vilhelmsson

  Någon sade ”någon gång ibland får jag ett anfall av arbetslust. Då sätter jag mig ner och väntar tills anfallet går över”. 😉 Nej allvarligt nu… Har mycket att stå i på företaget, nu när alla maskiner har kommit. Telefonsamtal att ringa, hantverkare att boka osv. För bara för att maskinerna står hos oss betyder inte att de är omedelbart användbara, långt därifrån. Känner igen det du beskriver, om man har en ledig dag kan man ändå inte få ”ledigt” eftersom det finns så mycket att göra på hemmafronten.

 4. André

  När du skriver hälla upp fil kommer jag ihåg när en kompis till dig lurade dig att blanda Gainer tror jag det var och keso för det skulle bli godare då 😀

 5. JBR

  Man kan ju fundera om det är …genetiskt betingad egenskap det där. Har en sammma lika modell som yrar omkring här hemma hos mig, börjar på nåt nytt hela tiden å int avslutar nogånting alls.

  🙂

  HÄPP Treflig helg på dä…..skönt att läsa din blogg på arbetstid men törs int skriva något därifrån, FRA bevakad arbetsplats

 6. Sara

  Helt underbart att läsa! Precis som många andra så känner man ju igen sig på pricken! Nästa gång jag upplever detta scenario (det lär inte dröja länge) ska jag, precis som du, gå igenom det i detalj efteråt. Intressant och kanske
  framförallt komiskt att se det stundtals irrationella mönstret i sin helhet 🙂

 7. JennyAnn

  Det stämmer på pricken. Solen är obarmhärtig just nu. Härligt med sol MEN inte vågrät in genom fönstret ! Konstigt att man inte har astma !

 8. Christine Svensson

  Ja du är nog bäst du. Jag tror att vi är på samma sätt nästan alla vi kvinnor. Jag känner också igen mig. Allra helst när jag sitter på toa och stoppar i tvättmaskinen under tiden. Som att all tid skall sparas. Till vad?
  Härlig läsning i alla fall.

 9. margaretha friis

  🙂 Riktigt kul läsning…skrattade nästan ihjäl mig…förlåt…som att se en kulkul rolig komedi ..såg det för mig..liksom…när du skuttade runt…hyper hyper. Men känner i gen mig lite lite grann….men du är nog värst. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.