Anmäld för vanvård

 Japp, det är précis som det låter. TVÅ, 2 gånger har jag blivit anmäld och nu några år senare kan jag erkänna det hela.

1:a
Pappa, världens bästa pappa gick och dog!!
Så vi fick ta till stora artelleriet för att städa upp hans tomt dvs allt som han samlat under alla dessa år. Det såg ut, mer än så säger jag inte. Nu fanns inte så mycket kvar av flygplan och sådana projekt utan en massa andra fordon.
 
SÅ vi kallade hem hela Olofssonska klanen och började grovsortera. Vi fick ihop en 15-20 bilar som vi med traktorns hjälp packade i hög, på varandra ute på gårdsplanen. På den här tiden så kom de, skrotinsamlingen,  och hämtade upp detta efter ett telefonsamtal. Vi samlade ihop alla gamla däck i en annan hög, äckliga miljöfarliga batterier en annan etc. 
Några dagar senare var alla bilar lappade för skrothämtning och allt var frid och fröjd.
 
För att göra historien väldigt kort, väldigt väldigt kort, microkort – så gjorde ”någon”en anmälan om att det såg ut som skrutt. Anmälaren fattade inte att det var samlat ihop för bortforsling. Mysko var att bara brorsan fick brevet från vår kommun fast vi var tre stycken som ägde tomten + en massa annat mysko omkring detta som krävde en hel del tid, pulshöjande verksamhet och kraft.
 
Så gick det till när jag blev ANMÄLD första gången.
 
2:a
Andra, 2:a gången fick jag också ett brev men nu kom det från Svenska Kyrkan!!! Jag var anmäld för vanvård av två gravar som jag ärvde efter pappa. Det här blev enormt intressant liksom – just nu minns jag inte vad som skulle hände om jag inte köpte gravvård för några tusen – men lätt att åtgärda.
 
I brevet fanns kort på ”mina” gravar där det stritade flera grässtrån kors och tvärs framför gravstenen från fjolåret. Jag hade nämligen hunnit denna vår att gräva och plantera lite nya blommor redan. Så det var liksom redan fixat.
 
Alltså, jag vet inte vad jag ska tro eller tänka om detta. Skämmas eller rycka på axlarna. Kanske jag mer ska ta lärdom av det – göra en metafors. Använda vid någon föreläsning….
 
Hanäbäst
Etiketter: , ,

2 kommentarer

 1. Anne

  Jösses Amanda!
  Vad händer om man har jättebrådis och INTE kammar sig innan man går ut? Vanvård av hårskallen?

  Återgälda vänligheten och skicka fina foton till gravförvaltningen. Lämpliga motiv: skräpiga gångvägen på kyrkogården, ickefungerande belysning etc,etc. Att hitta fel är inte svårt!
  Hahaha, tur att du har humor!

 2. Helena Nilsson Springare

  Det är konstigt.. men när det gäller SERIÖS vanvård (barn, djur) så tittar de flesta bort och vill inte ”lägga sig i” men när det gäller fåniga saker så ska Herr och Fru medelmåttig genast leta fram små saker som de kan jäklas med gentemot andra grannar eller medborgare! Så DUMT!! Men ett roligt blogginlägg i alla fall *skrattar*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.