SUR & Om Gud Var Jag…

Jag är lite SUR – redaktören (FEL AV MIG, Ansvarig utgivare var det) på tidningen Mellanbygdens tog kontakt med mig och ville att jag skulle skriva några väl valda ord åt dem.
Visst sure, krönika, kåseri – what ever,,,,,
Men jag skriver visst väldigt dåligt för de vill inte ta in det jag skriver
och de kan inte riktigt tala om vad de vill ha.
Jag blir så frustrerad.

Vill du läsa mig i tidningen Mellanbygden
så TIPSA dem om mig.
HÄR
Tycker ni att det mesta är dravel så tipsa inte.



Den här visade "Gunnel i bloggen bredvid" mig. Hon hade den i sin blogg för några veckor sedan. Är ingen Nordmanfan men texten är rätt häftig.

 


Jag sprang i regn, längs vägar utan slut det var natt, och tystnaden skrek.
Och bland skuggorna , hördes steg och snabba andetag. Ifrån nån som var dold för min blick.
Amuletten som du hände runt min hals, som skulle ge mig tur, kom från en okänd hand. Eller hur?
Men om du var jag, hade du då ändå trott, att vi styr allt som sker med egna val.
Ja om du var jag, hade du då fortsatt gå, fastän tiden runnit ut, fastän allt ditt hopp var slut.

Om gud var man, och gick bland alla oss, tror du han känt ensamhet då, såg han djävulen som ondskefull och skrämmande, 
eller någon som mötte hans blick?

Och om gud var jag, hade han då ändå trott. Att vi styr allt som sker med egna val? Ja om gud var jag, hade han då fortsatt gå
fastän tiden runnit ut, fast allt hans hopp var slut?

Hade du, hade jag, hade gud fått, hade någon av oss fått en likvärdig chans, hade gud gjort så som jag gjort, eller gått sin väg någon helt annan stans.
Men om gud var jag, hade han då ändå trott, att vi styr allt som sker med egna val.

Ja om gud var jag, hade han då fortsatt gå, fastän tiden runnit ut, fastän allt hans hopp var slut. 

HANÄBÄST

Etiketter:

13 kommentarer

  1. lars valler

    Läser det mesta du skriver då jag har dina rader bland mina favoriter, håller inte alltid med men du skriver bra och får mig att småle. Att sen redaktionen på tidningen Mellanbygden inte insett den potential du har kan bara förklaras med att de inte inser vad en liten ferrari kan åstakomma bland allt brus på nätet.

  2. Tom Sterner

    Om de inte vet vad de vill ha, så undrar jag hur man kan göra?? Skriva någon annanstans? Tråkigt med beställare som inte vet vad de vill. Men var lugn, de kommer snart om du fortsätter så här.

  3. Lennart Vilhelmsson

    Förstår din frustration, det är inte lätt när beställaren inte kan precisera vad de riktigt vill ha. Läser väl dig av och till, och som Lars åstadkommer det du skriver ofta ett igenkännande småleende på läpparna.

    En liten fråga ”off topic”: Hur står det till med dina Saab 95:or? Är väldigt nyfiken och skulle vilja se bilder på dem. Pysen blir klar att rulla lagom tills att snö och is är borta från vägen.

  4. Hans Lindgren

    Full förståelse, har provat med insändare några gånger och vet förståss att utrymmet är begränsat. Men det förtar inte besvikelsen. Men ge inte upp!

  5. Elmar Friesli

    Del 1 / Handlar det om poesi, kåseri o.s.v., d.v.s om ett slags konstnärlig skrivande, där det inte finns en exakt avgränsning, ett utstakat önskemål eller en viss riktning eller orientering från tidningens sida, så kan inlägget bli tolkat hur som helst och då beror det mycket på vem som tolkar och utför kritiken på en tidning och då kan det bli så och så. Och det är även olika från tidning till tidning enligt mina egna erfarenheter.

  6. Elmar Friesli

    Del 2 av 2/ Men eftersom att jag ofta har läst dina blogg Lisbet, så fick jag en inblick i ditt skrivande och utan att smickra dig, så tycker jag i all ärlighet att dina skrivna tankar liknar den berömde japanske diktaren Matuso Basho (1689) som odlade diktformen ”haikai”, som består av sammanlänkande verser. Och personligen tror jag att du kunde – bara med lite hjälp – bli en utmärkt lyriker, för du återger gärna en känsla eller en flyktig stämning i hela ditt författarskap.

  7. Lisbet Olofsson

    Svar till lars valler (2010-03-30 10:02)
    Tack, det roligaste är ju när man inte riktigt är överens då kan ett samtal sluta i att man lär sig en hel del och börjar tvivla på det man tycker. Det är bra mentalt.

    Min ferrari – helt häftigt..

  8. Lisbet Olofsson

    Svar till Lennart Vilhelmsson (2010-03-30 14:41)
    Det är så enkelt när man vet vad folk vill HA – rent konkret.

    VET DU – jag har BLÅLJUGIT FÖR DIG. Jag måste helt enkelt be om stort förlåt för vet du vad..
    Min brorson fick skratterianfall över mig och han upplyste mig lite sådär,,,snällt ATT DET ÄR INTE 95 JAG HAR!!!! Det är ju den med ”skuff”, skåpbil typ combi.

    JAG HAR TVÅ 92, med dock från -59 och med självmordsdörrar. Men de, eller den ena är själva renoveringsobjektet och den andra är en reservkaross eftersom ena dörren är så rostig och den andra karossen är bra.

    De kommer nog ut i annons senare under våren. Har inga bilder.

  9. Lisbet Olofsson

    Svar till Hans Lindgren (2010-03-30 15:18)
    Tack – det som är mest frustreranda är att man sätter sig i två timmar och skriver och sedan så försvinner det bara bort.

    Det ordnar sig.

  10. Lisbet Olofsson

    Svar till Elmar Friesli (2010-03-30 18:56)
    Det här är en grej som gör mig så frustrerad i andra sammanhang. Att jag blir bedömd JUST NU utifrån människor som har olika bakgrunder och erfarenheter. De alla tolkar mig olika.

    Jag lämnade in uppgifterna för ett jobba på Umeå kommun för många år sedan. Möttes av en äldre gentleman med rätt stor pondus i färdriktning framåt dvs magen. Det första han sa var att hur jag än gjorde skulle jag inte tro att han skulle börja röra på sig eftersom han hade idrottat som barn.

    Jag tackade nej till jobbet, har en chef den attityden kommer inte medarbetarna att sats på sin hälsa – chefen gör det ej

  11. Lisbet Olofsson

    Svar till Elmar Friesli (2010-03-30 19:04)
    Tack, vad rar du är.
    Jag försöker hålla ned textmängden – kan ju måla ut rätt stort om jag sätter den sidan till.

    En blogg skriver jag utan att riktigt ha hjärnan med men hoppas ironin, igenkänningsfaktorn slår igenom. Jag är inte rädd att bjuda på mig själv och struntar i vad folk tycker.

    Skriver mest faktaböcker och har fått erbjudandet att skriva en ”vanlig” bok men det känns inte bekvämt … än.

    Tillbaka til ditt första inlägg. Det är alltid lättare om man träffar på ”rätt” person direkt. Den som har samma intressen, ung samma ålder och uppväxt för att bli bra bedömd.

  12. Lennart Vilhelmsson

    En ursäkt är inte nödvändig. Att ljuga och att ha fel är nämligen två helt skilda saker. Att ERKÄNNA att man har haft fel är STORT och JÄTTESTARKT gjort. All heder åt dig!

    Trots att det nu inte var de unika bilar som vi trodde, så är det fortfarande två bilar som är historiskt intressanta. Tror säkert att någon av mina kompisar i Saabklubben är intresserad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.