Behovet JAG

Jag har haft ett litet konstigt udda behov.
Behovet av att vara JAG!
Inte någons!

Inte någons barn.

Inte någons Syster eller Bror.

Inte någons vän.

Inte någons sambo.

Inte någons fru.

JAG ÄR JAG

Jag har ofta runt omkring i världen blivit presenterad som ihophörande med min make. Jag förstår, det är lättare att minnas mig och i vilket sammanhang men..

När jag är den där lilla flickan, sorgsen, eftertänksam och maktlös då vill jag vara någons, någon som bara tar hand om mig en stund och låter mig vara.

Men sedan vill jag bara vara JAG – Lisbet Olofsson.
Det är något viktigt för mig att jag är bara jag.
Många tycker jag är udda, helst när jag diskuterar personligt, nära, öppet utan kanter av sårbarhet. Jag har en annan inställning och blir respekterad för det.

Men jag undrar vad som format mig.

Stark, utbildad och nyfiken mamma tillsammans med en tillåtande, förstående och puschande pappa som alltid trodde på ens egna val. En mix av dessa; arv och miljö.

Jag ser det i syrran och brorsan också men jag känner mig ju mest nära mig själv. Rätt fascinerande. 

Jag står för mina egna handlingar, gör mina egna val och lever mitt liv på eget sätt. Inte genom någon annan!!

Kan vara en bidragande orsak varför jag tacklat att jag blev änka så drastist på ett rätt hyffsat sätt. 

Jag är JAG.

Nästa gång jag ska ut och föreläsa ( i veckan) – under om jag ska presentera mig som den avlidne S. fru!!!????

HANÄBÄST

 

 

11 kommentarer

 1. Syster Yster

  Andra människor blir trygga då de kan sätta in mig i ett sammnhang; ”vars nagerst ger du oppstillt då?” ”vems jänt ger du?” Vad jobbar du med?
  Sedan är det svårt att bryta sig ut ur andras föreställningar om hur man ska vara om man nu är….(fyll i lämpligt substantiv).

 2. cilla

  Du hycklar inte, är ärlig och så tillåtande i allt du gör men har en hög integritet. Du förstår nog inte själv vilket jobb du gör med allt.

 3. En "kollega"

  Som arbetskamrat/kollega/medarbetare eller vad jag ska kalla det är oerhört tagen av dig. Du är enormt ödmjuk och ställer dig på sidan av och ger andra mängd credit. Du tar sällan åt dig äran och ställer dig sällan i centrum. Din låga profil och teamarbete är otroligt närande för oss runt omkring för vi vet alla att det finns en annan sida också, där du tar för dig. Du är en bra människa.

 4. Tom Sterner

  Jäpp. Det egna jaget är viktigare än man tror för att man ska må bra. Men man ser det inte alltid förrän det är för sent, eller kanske inte alls….Det är inspirerande och intressant med människor som har kraft att ge, vågar säga saker och stå upp för dem och komma med positiv och negativ kritik…på rätt sätt. Mycket bra.

 5. Lisbet Olofsson

  Svar till Syster Yster (2010-05-17 12:39)
  Hej Syster!

  Vi har formats väldigt ”böjliga” känns det som men varför så starka egon? Vat har vi fått det ifrån?.

  Det är bra med sammanhang och igenkänning.

 6. Lisbet Olofsson

  Svar till En ”kollega” (2010-05-18 03:54)
  Nu gör du mig generad. Jag tänker inte så mycket jag bara är och tillsammans med andra som är bra på det dom gör behöver jag bara glida med och njuta. Det är befriande.
  Tack för kommentar

 7. Lisbet Olofsson

  Svar till Tom Sterner (2010-05-18 09:19)
  Det känns väldigt viktigt för mig.
  Om jag inte vet vad jag vill hur ska jag då komma mig dit. Att bli trygg i sig själv kräver ett visst jobb. Tack för att du ids skriva. Tack

 8. Berith

  i min ungdom läste jag en dikt som etsat sig fast i minnet: jag är jag och ingen annan, natt och dag samma drag,samma veck i pannan.
  år från år mitt jag mig följer
  tills på bår mig vita lakan höljer.
  först är vi kvinnór någons dotter, sen någons fästmö, sen någons fru ,sen någons mor—när är vi oss själva???

 9. Helena Nilsson Springare

  Ibland är det skönt att bara vara jag, mig, moi, me, myself och så vidare.
  OCH… att bara få tänka på sig själv ibland är inte dumt det heller. För när jag tänker efter så är jag ju nästan jämt ”mamma”.. hmm… 95% av tiden.. men ibland kan jag smyga undan och bara vara… JAG 😀 *skönt*

 10. Lisa

  Hej Lisbet! Jag har följt din blogg ett tag, hittade dig via Helenas blogg och jag tycker du skriver så tänkvärt. Jag har inte kommenterat dina inlägg tidigare, men nu kan jag inte låta bli just detta inlägg träffade mig direkt i hjärtat. Jag tror att man formas mycket av personer, upplevelser, händelser och så vidare, MEN även när man hittat de värdgrunder man själv vill ha i livet som vuxen person. Jag tänker ofta HUR jag vill vara och inte på hur jag INTE vill vara. Jag tror man kommer långt på det… Ha en bra söndag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.