Medicin på recept

Har varit på resande fot i sommar och glömde min meducin hemma. Stegade in på närmaste apotek och ville ta ut en dos av det receptbelagda men fick till svar:

– Nej det går inte. Du måste vänta till i september innan du kan hämta ut den!!??

Jaja, jag kan förstå men men….

10 kommentarer

  1. Lars Valler

    Ett vanligt förekomande problem äro nu att det man behöver ligger hemma och skulle man inte behöva det finns det överallt. Jag hoppas att du kan skicka det till vistelsorten gemnom postverket då jag antar att du har bevattningshjälp.

  2. Syster Yster

    Dessa vardagliga förtretligheter (skojigt ord förresten) men om man har en blogg så kan man spara dom …

  3. berith

    på semester i sommar behövde jag också mer medicin. Jag gick in på apotéket i Tibro, de gick in på mitt födelsenummer och si, jag fick min medicin. Så olika kan det vara…

  4. Ingemar Wahlström

    Det var inte så att det blev för tätt mellan uttagen? Det har hänt mig som storförbrukare, och det finns tydligen regler om det.

  5. Lisbet Olofsson

    Svar till Ingemar Wahlström (2010-08-16 22:51)
    Ja det var det som hände – de tyckte jag hade nyss tagit ut och det hade jag ju också men var ju i alla fall inte på samma ställe….som medicinen.

  6. Lisa

    Såvida inte doktorn har satt ett expeditionsintervall på medicinen ska du kunna hämta ut den ändå. Du får dock stå för hela summan själv, det vill säga det ingår inte i högkostnadsskyddet. Kan vara bra att veta till nästa gång. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.