Moderna kvinnofällor

 

Jag gick igenom TV-programmen för att få en överblick över vad jag skulle titta på. Det slår mig mer och mer att vi åter håller på att återuppfinna ”hjulet” igen.  Det är ”inne” igen att safta, sylta, torka, laga från grunden, baka både cupecakes (muffins) och supernyttigt surdegsbröd. Allt för att äta produkter med färre tillsatser och ekosmart.
 
Det verkar ha blivit en ny trend att sy vetekuddar, sticka tjocka grytlappar, virka tvättbara disktrasor, mangla lakan och krusa örngottsband, sy gardiner, dukar, återvinningsväskor och små kaniner att stoppa plastpåsar i. Kvinnor (generalliserar – ja) har återgott till att pyssla ihop de värsta ”dragskydd vid fönsterkarmen”, mosaikpannskydd, tvålrestbehållaren till rattmuffar med bling, motorsladdsvärmare och kulskyddstoppar av diverse matriel.
 
Sverige 2010 och hos kvinnor i karriären frodas husmorsromantiken. Om jag inte missminer mig så under ”ropen skallar-eran” propagerade man om att;
”baka småkakor var slöseri av kvinnokraft”
 
Nää nu har jag inte tid med er längre utan ska sätta ett surdegsstöp..(men heter det en eller ett stöp..)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.