1.3 mille

När jag skulle åka flyg sist, satt i gaten och filosoferade tjuvlyssnade jag till samtalet bredvid mig.

Först kom det instormande en cirka 30-årig man i de klädtypiska karriärutsmyckningen. Svarta smala gubbyxor vilket gör att skorna, trubbiga där fram med snörning, ser ut som jättebåtar. En lammullströja och utanpå en lite tjockare kavaj. Lilla manliga väskan med datorn och en mobiltampongsnäcka hängandes ur örat. Han pustade ut bredvid en kompis.

Samtalet lydde ungefär så här:
– Jag har rusat hela morgonen. Lillan är sjuk och frun skulle till Östersund så jag fick kalla in svärmor.

-Grattis, hörde att ni fick tillökning i familjen säger den andre. Visst blev det en liten tjej?

– Japp hon är bedårande men nu med två barn måste jag byta bil och köpa en buss. Alla måste ju rymmas och dessutom har jag sökt bygglov för att bygga ut huset med två rum också.

– Men huset är ju nästa nybyggt, blir det inte jobbigt att börja bygga igen med två små barn hemma.

– Det blir det men och jag måste försöka få tag på någon som kan bygga det till mig. Så det blir inte billigt svarar han och himlar med ögonen.

Oj, tänker jag där jag sitter. De har det inte lätt de här karriärsmänniskorna att få ihop arbete, fritid och barn&fru/man.

Tänker på att det där huset de har, som verkar vara nytt kostade nog inte ett öre under 1.3 miljon. Om man betänker mannens attityd och yttre atribut på kroppen så är det nog ingen gammal bil/buss han tänker investera för att rymma sina familj. Blir en 300 000 kr till. Sedan bygga ut huset.

HUR HAR FOLK RÅD?

Om man tänker på förändringar av trend i TV så har man minskat med matlagningsprogrammen och ökat på inredning, bygga själv och pyssla inom hemmets fyra väggar. Vilket kan få den ointresserade väldigt stressad.

Sedan ska man vara vacker, smal (alla bantningsråd) och lycklig och vara SKULDBELAGD UPP ÖVER ÖRONEN.

Om en i familjen blir långtidssjukskriven så går man i personlig konkurs.

HUVVA…..

5 kommentarer

  1. Ingemar Wahlström

    Helt riktigt är det att i alla fall skissa på arbetslöshet o sjukdom och vad det gör för ekonomin. A-kassan ger ju inte alls 80% för de flesta eftersom du har ett tak. I mitt fall knappt 600 kr = 120 kr i timmen supergrovt. O du får alltså max 80 % av det. Men min ”riktiga” inkomst är 170 kr i timmen. Det blir en viss skillnad. Ha det bra, jag läser dig med stort intresse.

  2. Birgitta Johansson

    Så ska man slappna av i ett mångmiljon-fritidshus-palä med ett vinglas i handen i ett försök att förtränga alla utgifter som ändå måste betalas in varje månad…

    Kul att tjuvlyssna” men man blir ju ”skakad” ibland!

    Ha det fint, Lisbet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.