Underhållsstöd – hepp!!

 Jag vill uppmana att undvika att ha gemensam ekonomi när man INTE har gemensamma barn. För mig som aldrig varit noga med pengar har fått erfara att det kan uppstå en massa girighet när det kommer till ämnet pengar.
 
En av mina bekanta (jag får berätta detta) stod framför mig med en uppgivenhet sällan skådat hos denna person. Med tung entonig röst får jag höra en historia som inte alls känns så främmande;

– jag känner mig blåst på mina pengar och grundlurad bara för att jag är så naiv!! Gemensam kassa, alla pengarna på ett konto som tas vid olika behov utan någon baktanke. Långa kostsamma resor och utrustning som skolan kräver för barn som man inte är biologisk förälder till samt att underhållet betalas ur den gemensamma kassan. Mina pengar går till partnerns UNGAR och nu när jag markerat att jag inte tänker bidra till underhåll etc så uppstår världens KONFLIKT!

Med egen erfarenhet så uppmanar jag faktiskt (ni som känner mig kommer nu att häpna) alla att ha ett eget konto oavsett. Då är det lätt att se vart pengarna går och vem som bidrar till vad. När det gäller pengar så verkar folk bli otroligt gnidna och bara vill ha mer…,,

Kram på dig – jag vet att du läser detta. Jag känner så med dig.

 

10 kommentarer

 1. mimmi

  sen finns det ju dom som är skyldiga att betala underhållsstöd till sina barn, men gör det inte…så barnet går på knän,liksom den andra föräldern som tar sitt ansvar..och han finns oxå i din närhet vad jag har förstått…

 2. Lisbet Olofsson

  Svar till mimmi (2011-01-13 22:57)
  Nu bytte du ämne.
  Kan man skita i ett betala undethållsstöd till sina barn? Har man inte inkomst till hela summa så fylls väl den på av staten eller?

  Så många som jag har i min närhet så finnas det säkert kvinnor och män som agerar så – inget jag vet om. (släkten är stor)

  Vad menas med att ta sitt ansvar? Har man olika kriterier på vad som menas med ansvar. Hur många män blir överkörda av de kvinnor som tycker sig ha mer RÄTT till sina barn än nmännen och vice versa.

  Äger man barn? Får ena föräldern flytta 100 mil – bara sådär? Är underhåll ett mått på hur mycket man bryr sig?

 3. Lilla jag

  Hej hallo…
  Måste ju bara säga – minns när du kopplade in både familjerätt och den här barnläkaren som skriver böcker – Gùstavsson – för att bevisa barns rättighet och behov av sin pappa.
  Men det var längesedan och du hjälpte många att få perspektiv på hur utsatt pappor kan vara. De som vill men inte FÅR ta ansvar. De talar man så sällan om.
  Då var man STOLT att få vara i din närhet – vilken glöd och engagemang.

 4. Lisbet Olofsson

  Svar till Lilla jag (2011-01-14 08:34)
  Nää jag minns inte riktigt det hela bara att jag tyckte att de helt gick över styr och beslöt att för en gång skull ta tag i det hela.

  Jag är ju en doer – så då agerar jag. Men det var ju..20 år sedan eller? Minns inga detaljer.

 5. Lisbet Olofsson

  Svar till Gubben i lådan (2011-01-14 08:36)
  Men hallo – det får mammor också.

  Det är svårt att vara neutral i slitsamma ”processer” när det gäller barn. Man blir aldrig populär så numer väljer jag mina strider – hel tiden.

 6. Nina

  Eller som jag och min ex, vi hadde 3 konto. En där vi satte inn lika mycke pengar var till hyra, ström, mat och sånt. Vi hadde inga barn ihop, men ekonomin var aldrig ett svårt tema varken när vi bodde ihop eller när han flyttade isär. Funkade som bara den med mina dina och våra pengar.

 7. Sofie i Ro

  Känner jag igen mig eller känner jag igen mig…..skönt att läsa att MAN FÅR DISKUTERA FRÅGAN. Dina ungar och mina ungar – måste man älska andras ungar bara för att de tillhör den man som man väljer?

 8. Engelen

  Är män som har barn svåra att leva med?
  Harträffat en karl som har barn med en annan kvinna och det är allt i sin ordning. Men han harskapat sig en egen värld med barnen där jag inte har tillträde. Jag behöver bara rätta till någon liten sak så går han i taket. Sedan köper han allt vad ungarna vill ha så jag tänker bara – stackars ”mamman” som säkert inte har råd att göra det. Allt blir så snett och jag får passa mig för vad jag säger så jag inte säger fel saker till barnen. Det är liksom ”han och barnen” mot hela världen men JAG DÅ? Då får jag höra att jag inte ska vara så ego.

 9. Ej pappa

  Du Sofie I Ro. Du kanske inte älskar din mans andra ungar men ja tycker du borde ta å göra de eller iaf försöka jag lovar att erat förhållande kommer bli bättre. Ja skulle iaf säga att JA man måste lära sig älska sina bonusbarn!!
  Förstår inte grejen riktigt varför underhållet är ett problem eftersom det är pengar som dras från hans pengar vilket gör att bara han får lite mindre till övers.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.