Sälja i Gallerian

Jag som inte är UmeBo har lite svårt att förstå "protesterna" om att man inte ska få sälja BingoLotter i Gallerian.

Är detta en rättvisefråga eller petar man på "idrottsvärlden" i Umeå? Eller är det själva personen ifråga man tänker på?


Får alla stå och sälja gratis i gallerian?
Får alla lottförsäljare stå och sälja i gallerian?
Får alla föreningar stå och erbjuda nått i gallerian?
Får de trevliga korvförsäljarna på torget stå och sälja i gallerian?
Får jag som enskild privat person sälja nått i gallerien?

VART GÅR GRÄNSEN?
ÄR DET INTE SJÄLVKLART ATT INGEN SKA STÅ OCH SÄLJA
GREJER I EN GALLERIA DÄR NÄRINGSIDKARE BETALR SKJORTAN
FÖR ATT HYRA ETC.

4 kommentarer

 1. Beatrice

  Det som egentligen framgår i artikeln är att han som säljer bingolotterna alltid har gjort det. Jag minns han sen jag var liten, poängen är inte politikernas intresse för björklöven. Mannen jobbar med det han älskar, det är det han gör. Förut stod han utanför MVG och sålde. Nu får han sitta inne i gallerian och nu ska dom helt plötsligt kasta ut honom igen. Men de tog tillbaka det och insåg säkert att, vad spelar det för roll. Han hör ju hemma där. Utan honom skulle det inte vara umeå tycker jag. Men det betyder inte att vem som helst får sitta där inne. Han har fått det godkänt!

 2. Anne

  Mig har han skrämt från vettet:) tror inte att det var meningen men så blev det iaf. Hinner jag se honom så går jag en annan väg för att slippa höra honom. Han får väl skaffa sig en kur utanför om det är så att han fryser eller se till o hålla snattran då han är inne i Gallerian.
  Får han göra affärer där då ska det vara fritt fram för alla föreningar.

 3. Joakim Sundbom

  Jag kan inte annat än hålla med, så umebo jag är. Det måste vara rättvisst, särskilt som det gäller föreningsverksamhet. Om det är en bra affär för hockeyfolket så kanske de skulle hyra honom ett hål i någon galleria.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.