I morgon stendöd..

Jag har börjat leva mer med tanken att mina vänner kan vara DÖDA i morgon!!?? Och tala om det som verkligen betyder nått – att skilja på person och beteenden och att svälja stoltheten.

Vad vill jag säga till mina närmaste om jag visste att de skulle dö imorgon? Skulle jag gnälla på dem eller skälla ut dem?
Skulle jag låta små saker bli stora problem?

Om din partner, vän eller någon annan som betyder nått dör i morgon, vill inte du att han/hon ska veta vilken fantastisk människa han/hon är? Istället för att irritera sig över små egenheter och beteenden som man inte gillar.

Beteenden kan man ändra på men inte på personlighet för då försvinner det man gillar. Människor måste även få begå misstag utan att man svartlistar dem.

 

Etiketter:

16 kommentarer

 1. Raggarkungen

  Vilka vackra ord. Du får verkligen en att tänka till men du har ju vart med om en massa saker.
  Du är suvve tjejen.

 2. Elvira Madigan

  Jag har också börjat tänka sådär.

  Minns du en föreläsning du höll när du berättade om två damer som satt på en bänk. Den ena gick på kryckor den andra satt bredvid och såg nyfiket sig omkring.

  Damen med kryckan berättade om hur bevärligt det var med att gå på kryckor, att det gjorde ont och hon hade svårt att röra sig. Fick för lite pengar när hon var sjukskriven och gnällde på sjukhuspersonalen för att hon fick vänta så länge. Hon slutar med att rikta sig till damen bredvid och säga att hon såg då så oförskämt pigg ut.

  Då säger den andra damen att hon har cancer och får leva ett halvår till så hon passar på att njuta av änderna i dammen, solens sista strålar och att få lyssna på en annan människas bekymmer. Att hon fick inblick i hennes liv och bekymmer och att hennes ord skulle göra skillnad.

  Du gör skillnad.

 3. Hudson river

  Jag förundras över dig och är så glad att jag får finnas i din närhet.

  Du är en smart kvinna med fingertoppskänsla, du blandar humor i allt men där under finns en väldigt känslig, omtänksam, känslosam och fantastisk människa.

  Vet att du brukar säga att känslor pratar man inte eftersom man då anses vara vek och psykotiskt.
  Så det är sällan man får se den glimten av dig.
  Tack för den glimten idag.

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Håller med din syster yster, gör bort allt med en gång och låt inte småsaker gå dig på nerverna eller reta upp dig, bättre att rensa luften direkt, så kan man gå vidare. Ha en fin dag! ps. vildkatten gick som en klocka, släp och dass till trots ds.

 5. Nattvaken

  Visst ska man tala om direkt när man inte tycker att något är som det ska vara men det är även smart att just skilja på person och sak. Man ska nog välja sina strider och inte hugga på allt.

 6. Lisbet Olofsson

  Svar till Hudson river (2011-05-28 10:20)
  Att prata känslor med dem som inte vill är ingen hit och man blir lätt tråkig och djup. Människor vill ha lättsamhet mer.

 7. Lisbet Olofsson

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-05-28 11:24)
  Det tycker jag också och utan att bli skirförbannad och måste skälla ut – bara tala om liksom. Men vara noga med att skilja på person och beteenden. Tycker jag.

 8. Lisbet Olofsson

  Svar till Helena Nilsson Springare (2011-05-29 07:22)
  Jag tror det – lite oftare. Man är så dålig på att berömma små saker men bra på att klanka ner på dem.

 9. Susanna

  Tänk så lätt det är att säga att man inte ska reta sig på petitesser. Men det är först när man hamnar i situationen då det inte finns nån återvändo som man verkligen skiter i dem. Nu tar vi verkligen vara på stunderna vi har tillsammans och njuter av dem. Det är också fantastiskt att känna sig behövd och älskad av den som är sjuk.

 10. Lisbet Olofsson

  Svar till Susanna (2011-05-29 13:40)
  Japp, allt för ett annat värde helt plötsligt.
  Du är en livsnjutare även om det kan kännas bäcksvart – vet ju hur det kan vara mellan varven. Alltförväl. Det går i vågor. Kramar till er

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.