SVART/VIT Lisbet

 JAG HAR BLIVIT EN SVART ELLER VIT MÄNNISKA!!
Det är något som uppenbart är annorlunda med mig – håller jag på att "bryta ihop"?

Frågade en person för ett tag sedan:

– Vill du gå på restaurang på lördag. Jag bjuder.
– Jag vet inte hur jag mår jag får väl se DÅ???

Då blev jag SVART och sa;
– OK, vi skiter i det!!

Jag är uppfostrad och van vid svar som:
Ja tack, vad roligt.
eller
Nej tack, det funkar inte.

Inte nått jävla velande, tassande på tå och fjanta runt och fjäska för folk.
Hur skulle du reagera?

 

Etiketter: , ,

41 kommentarer

 1. Birgitta J:n

  JAG förstår att du blev svart! Personen ifråga fick en inbjudan – och svarade så där!?
  Jag skulle också ha blivit sårad…undras hur personen ifråga skulle ha reagreat om han/hon fått ett sådant svar på sin inbjudan..?

  Ha en fortsatt bra vecka trots dylikt!

 2. Raggarkungen

  Jag skulle bli ursinnigt förbannad. Måste vara någon med liten hjärna och stort ego.

 3. Damen

  Jag må vara gammal och skraltig, men aldrig att jag skulle svara så. Då verkar det som att man väntar/hoppas på bättre erbjudanden och kommer det inga kan jag äta middag med dig. :/

 4. Berit

  Att ta hänsyn till hur någon mår är väl inte att vela, tassa på tå eller att fjäska ? Att ta hänsyn till hur andra mår är att vara en god vän. Blir man arg för att någon svarar så som den personen gjorde, ja då har man inte mycket empati för andra. Personen kanske har värk i kroppen eller i själen. Då är det inte så lätt att bestämma långt i förväg.Personen kanske kände sig i underläge då du erbjöd dig att betala? Jag undrar varför du blev så sur egentligen? Ville du ha sällskap var det väl bara att fråga någon annan. Jag hoppas att inläggen då personen kallas för diverse dåliga saker får dig att känna dig stor,stark och rik.

 5. Lisbet Olofsson

  Svar till Berit (2011-05-31 15:25)
  Ja som jag sa; jag håller nog på att BRYTA IHOP eftersom jag inte har den minsta empati, ödmjukhet eller förståelse över att någon inte vill umgås med mig över en middag.
  Dessutom har jag väldigt svårt att bjuda folk på mat och sedan säga att de får betala själva!

  Precis, nästa gång frågar jag helt klart någon annan varför slösa tid på de som velar och inte kan bestämma sig.

  Det är DU som överför begrepp som stor, stark och rik..*det skulle bara härligt* på mig – glöm inte det. Det säger mer om dig.

 6. Lisbet Olofsson

  Svar till Raggarkungen (2011-05-31 10:53)
  Nää det är en vanlig trevlig urrolig person som jag tror inte orkade ta ett beslut. Men inte tänker jag vänta på den orken.

 7. Lisbet Olofsson

  Svar till Birgitta J:n (2011-05-31 09:53)
  Tack, då är det inte jag som är fullständigt ”ur spår” utan fler tänker som jag. Jag blev bara så paff!!
  Som folk som frågar vad de ska få för mat när man bjuder hem dem. Vart tar överraskningsmomentet vägen?

 8. Maria Lundmark Hällsten

  Jag tycker att man ska kunna tacka nej eller svara att man inte vet, men…inte på det där sättet. Det vore ju en helt annan sak om personen sagt, jag får återkomma, om det är ok för dig. Sen ska ingen behöva förklara av vilken anledning man inte kan ge ett rakt svar direkt. Jag hade då tackat ja, gratis är gott 🙂 Dessutom tror jag att du är ett trevligt sällskap. Ha det bra!

 9. Lisbet Olofsson

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-05-31 15:55)
  Ja säger man som du utrycker det så är det en helt annan sak. Det har jag inget alls emot utan det där…”får se” – hur länge ska jag då vänta på besked? Hinner inte fråga någon annan eftersom det inte var på hemmaplan jag skulle bjuda. Tack Maria – du också.

 10. Kina Levin

  Stå trist att höra alla kommentarer om vilket pucko den personen var…
  den personen kände att haon kunde vara ärlig med dej och säga som det var…
  Att inte accepteras för hur man är eller hur man mår – det KAN ju vara så att man mår så pass dåligt att det inte går att ta ett sånt beslut flera dagar i förväg…
  Hade det varit bättre att personen tackat ja och sedan ställt in en timme innan middagen…

 11. Lina

  Kina; Jag kan gå i god för att Lisbet aldrig behandlar folk illa om hon inte blir det själv. Så att hon markerade här ordentligt skulle jag tro berodde på att hon på något sätt fått nog. Säkert någon som velat.

  En mer tolerant och omtänksam person får man nog leta efter.

  Lisbet; du fick nog eller hur. Du har aldrig varit eller kommer att bli S/V om man inte går över din gräns.

 12. Miss Minnalainen

  Jag håller med Kina, konstigt att folk reagerar på det sättet…

  Om jag t.ex är inne i en deppresion och har ”bra” respektive ”dåliga” dagar så är det mycket möjligt att planera flera dagar i förväg är svårt. Kanske är det en bra dag och jag kan gå ut eller så är det en sån dag att man inte ens vill gå utanför dörren.

  Raggarkungen, Lina & Damen : vilken tur att jag inte har någon av er tre i min bekanskapskrets, ni verkar ha noll procent empati eller förståelse i eran kropp!

 13. Pontiac blues

  Jag har en kompis som också gör så – jag blir så otroligt besviken. Istället för att säga som det helt enkelt är;
  – Jag har skitont och vet inte om jag fixar det men kommer gärna.
  Då skulle jag vänta och se hur personen mår den dagen men säger man som i detta fallet så är det uppenbart att den är någon som inte ids vara ärlig.
  Fast lika ärlig som du L. tror jag det är få som är. Du är en klippa.

 14. Nattvaken

  Berti & Miss & Kina; Jag tror ni missar något här.
  Det är SÄTTET det sägs på.

  Ni som verkar ha en ”vacklande” hälsa; läser in ett helt annat budksap i orden som levereras.

  Vi som är friska och krya tycker det är oförskämt att hålla på att vela.

  Allt handlar om RESPEKT åt alla håll. Att svara SÅ inger inte respekt utan om orespekt hur man än mår. Det sårar oerhört med oärlighet.

  Jag känner också Lisbet väldigt väl och hon om någon som jobbar med folk som i flera fall har vacklande hälsa – vet nog hur det är. Så jag tror detta ligger på ett helt annat plan.
  Stå på dig bruden.

 15. NightyEight

  Sweetie, du har vart med om två dödsfall, en konkurs och en stämning under en kort tid + en massa annan besvikelse som tär på dig. Det är dags för dig att ”BRYTA IHOP” – dina vänner finns här och jag tror du behöver det.

  Många skulle aldrig överleva allt detta som du har gjort. De skulle inte kunna ta sig ur sängen på morgonen men du; stark mentalt och ser möjligheter med allt. Du är otrolig.

 16. Damen

  Till Miss Minnalainen:
  Nej, jag som reumatiker kan absolut inte ha den minsta gnutta empati i min kropp. Jag har inte den minsta gnutta förståelse heller i min kropp, då jag själv vet hur det är att drabbas av dödsfall, panikångest och sömnstörningar. Jag är också rätt glad att du inte tillhör mina vänner, då du dömer mig utan att känna till en gnutta om mig och mitt liv.

  Blir jag utbjuden på restaurang av en underbar människa så tackar jag ja. Jag klär på mig och går dit oavsett hur ont jag har, om jag tackat ja. Kan jag tänka att jag kommer att vara extra dålig just den dagen tackar jag nej, så enkelt är det. Man säger inte: får se..

  Till Nattvakten:
  Det är inte bara friska som tycker det är oförskämt. Jag tycker det också. 😉

 17. Miss Minnalainen

  Ja Damen, nu var det egentligen de andra två med sina kommentarer ”Måste vara någon med liten hjärna och stort ego” och ”Vilket pucko, kan inte ha varit en bra vän som beter sig så.” som gav mig intrycket att det inte fanns någon empati.

  Sen är det här bara en sida för kommentarer, självklart vet jag inget om dig eller din reumatism, din panikångest eller sömnstörningar.

 18. Anne-Mari

  Jag förstår inte…!
  Läste ditt förra inlägg: Handlar inte om mig …längre.
  Och att sen läsa det här! Det är som att det vore två olika personer som skrivit inläggen. Från en lite otäck underdånighet som kväver det egna jaget till ett lättretat stort ego. Det var ett stort hopp! Påminner lite om klimakteriet.

 19. Lisbet Olofsson

  Svar till Anne-Mari (2011-06-01 12:50)
  Japp, två olika situationer.
  En jobbmässig och den andra privat.

  Och som jag sa..jag håller nog på att BRYTA IHOP för jag TÅL så lite ”trams” just nu. Sedan är det intressant att man använder klimakteriet som orsak, ung. som jag gick i högstadiet och man skyllde på puberteten och sedan på PMS. För bövelen – jag är JAG och behöver inte skylla på nått.

  Take it or leave it. Ja säger saker och ting offentligt i en tidning med mitt namn och ort.

 20. Lisbet Olofsson

  Svar till Miss Minnalainen (2011-06-01 10:46)
  Grejen med blogg är ju att alla ska komma till tals utan att känna sig så påtrampad. Jag uppskattar alla sorters kommentarer och jag lär mig så mycket på det.

 21. Lisbet Olofsson

  Svar till Damen (2011-06-01 10:14)
  Jag skulle aldrig TVEKA utan säga JA direkt.
  En annan människa som frågar MIG, som tar sig tid att fundera ut vart vi ska äta och sedan tar sig tid med MIG!!??

  Jag SMÄLTER….jag uppskattar denna gest oerhört oavsett vem som bjuder.

 22. Lisbet Olofsson

  Svar till NightyEight (2011-06-01 08:18)
  TACK!!!
  Jag tror jag ”BRYTER IHOP”.
  Man säger ju så om kuratorer och coacher att när man säger… MEN jag då…jag har det värre än du!!!
  Då är det dags att ta time out och semester.

 23. Lisbet Olofsson

  Svar till Pontiac blues (2011-06-01 07:43)
  Jag har inga alls problem om man kan säga nått som är trovärdigt till mig. Men jag märker ju…när det vacklar…
  Tack

 24. Lisbet Olofsson

  Svar till Miss Minnalainen (2011-06-01 07:39)
  Man ser inte ironin, det sneda leendet eller kroppsspråket och man vet inte vad som ligger bakom något.

  Man ser bara ren text och det är upp till var och en och tolka den utifrån sin verklighet. Och min sanning är inte din etc
  Tack för dina inlägg – jag uppskattar dem.

 25. Lisbet Olofsson

  Svar till Kina Levin (2011-06-01 07:08)
  Hade ju varit smart att säga det då…istället för att avfärda med en axelryckning.

  Men ABSOLUT – ska ta din åsikt med mig till nästa gång för det handlar ju inte om mig.

 26. Ambassadör för kvinnliga företagare/Becka

  Nej Lisbet du håller inte på att BRYTA IHOP!!
  Du är en brilljant företagare och så länge som jag har fått vara i din närhet så finns inget Svart eller Vitt hos dig utan et är TVÄRTOM. Du finner lösningar på det mesta och anpassar dig och lyssnar.

  MEN DU ÄR EN DRIVEN FÖRETAGARE SOM VILL VETA NU; DU HAR INTE TID ATT VÄNTA PÅ BESKED. DU HAR INGA BEKYMMER MED VAD SOM LIGGER BAKOM ETT NEJ UTAN DU VILL BARA VETA. Så har du alltid varit, långbänk och tveksamheter är inte din grej. DU HAR INTE TID ATT VÄNTA!! EN äkta entreprenör, DU FÅR SAKER ATT HÄNDA. Det vet du, det vet Robertsfors kommun – det vet vi som jobbar/jobbat med dig och säkert dina vänner. DIN TID ÄR DYRBAR OCH SKA INTE SLÖSAS BORT PÅ SMÅSAKER.

 27. Ambassadör för kvinnliga företagare

  Hej!
  Åsa från I.M.P här, vi har bara träffats som hastigast och hälsat i Sthlm

  Håller fullständigt med Becca här nedan – hon som lurade in mig hit. Utan att känna dig men vet hur man är som företagare;
  NU eller ALDRIG. Snabba besked och inget velande även i privatlivet. Jag har ”Hör” om dig i väldigt stora och intressanta sammanhang och inget är av ”ondo”. Du får saker att hända tjejen – inte många som får tummen ur utan pratar mest.

 28. Maria Skiddi

  Jag ger inbjudningar ett par ggr, finns inte lusten orken viljan eller hälsan så har jag iaf visat att jag ville att den skulle komma..sen ger jag upp. UTAN att vara elak.

  Man kan ju tänka sig att man ”pressar”personen med ett krav att tacka ja också? å då försvinner ju vinsten av allt det där trevliga man SKULLE kunnat haft tillsammans, för att ”väg-guppet” av måsten bör å skall skymmer sikten.

  Men man ska ju- som det heter-inte döma nån förns man traskat nå mil i dennes mockasiner sägs det.

  Men hey!

  goddag goddag å bästa smajlet ALLTID till alla? det funkar ju inte- även för inbjudaren. Var snäll mot dig själv å ta nya tag!

  Själv svarar jag inte i telefon om jag inte VILL prata! å då är det nästan tabu…för har man mobbe förväntas man svara 07-24.

  Kram på dig!

 29. Lisbet Olofsson

  Svar till Ambassadör för kvinnliga företagare/Becka (2011-06-02 08:18)
  Hej!
  Jo det har du alldeles rätt i.
  Jag har ju alltid varit så NU eller ALDRIG. Det ligger på något sätt i min personlighet. Jag kanske inte håller på att mista förståndet endå.

  Becka – long time no see…
  Tar igen det sedan när jag hittar min ”mojjo”

 30. Lisbet Olofsson

  Svar till Ambassadör för kvinnliga företagare (2011-06-02 08:23)
  Ja man ska vara försiktig med vad man hör..ju.
  Jag börjar komma ihåg detta nu om Nu eller ALDRIG.
  Har glömt bort det.

 31. Lisbet Olofsson

  Svar till Maria Skiddi (2011-06-03 18:48)
  Jag har dåligt tålamod och får man inget svar och bara velande så beslutar jag åt dem. Det tar för mycket energi att gå och vänta, helst om man kan bjuda någon annan istället som VILL.

  Att pressa någon är ju fult och ibland kanske man inte förstår att man gör det. Det är så svårt emd KOMMUNIKATION – man vet ju inte till 100% att man är överens. Frågar man på blir man ”TJATIG”.

  Jag är likadan med telefonen faktiskt.
  Ha det bäst

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.