Svartsjuka & Tillit

Jag känner väldigt sällan svartsjuka. När jag varit i en relation så har jag litat 100% på den andra och känt mig trygg.
Det är väldigt dumt har jag kommit på för om man gör det och inte är svartsjuk lagd så märker man inte att det håller på att barka ur.

Jag är nog väldigt lätt att bedra eftersom jag inte är alltför intresserad av andras sms, mail etc eller håller koll på hur, när, vad etc. Är alldeles för självständig och gör det jag själv har tänkt och har inte tid att hålla på att kolla och fundera så mycket. 

Jag borde kanske börja vara svartsjuk – sådär så man håller mer koll.
Man vet ju aldrig och det kan vara nyttigt att hålla rätt på mer så att man märker innan det är för sent att nått håller på att hända.

Eller?..vad vet jag..

11 kommentarer

  1. Freddan

    Du är rätt häftig, du är så jäkla stolt och glad över att andra kvinnor gillar dina män, även om de gillar dem för mycket.
    Nej, bli inte svartsjuk bara för att hålla koll.

  2. Lina

    beundrar den sidan av dig
    Vi är alla så trygga med dig för du ger så mycket.
    Svartsjuka är aldrig bra men den när ju motpartens dåliga självkänsla.

  3. Nattvaken

    Du är en stark kvinna, det ställer till med problem.
    Men bli inte svartsjuk, det behöver du inte.

  4. Anders

    Läste en artikel om svartsjuka för en massa år sedan och enl. denna så skulle man vara ”lagom” svartsjuk. Om man var för svartsjuk så lämnade ens partner förhållandet p.g.a. att man kände sig kvävd i förhållandet och var man inte svartsjuk alls så kände sig inte ens partner sedd och uppskattad och lämnade av den anledningen i stället. Så enkelt är det nog inte i verkligheten, men man kan nog konstatera att hur man än vänder sig så har man rumpan bak…

  5. Lisbet Olofsson

    Svar till Anders (2011-06-15 08:46)
    Jag misstänker att man ska vara en aning svartsjul – jag kanske får jobba på det.
    Men man kan ju bekräfta andra utan att använda svartsjuka.

  6. Gunnel Forsberg

    Har ägnat alltför många år av mitt liv till svartsjuka och kan lova dig att det är en mycket destruktiv kraft som förstör och begränsar. Min största skräck var att jag skulle bli lurad utan att kunna säja :var det inte det jag trodde/visste!! När det väl hände så kom helt andra känslor av sorg och värdelöshet. Däremot tror jag att gräset inte hade varit grönare på andra sidan om jag ägnat mig mer åt positiv bekräftelse än ständig misstänksamhet. Svartsjuka är ett tecken på osäkerhet – ett ord som jag inte förknippar med dig.

  7. Syster Yster

    oj oj ska man slösa tid och energi med att ha koll på andra. Tillit är en bra egenskap. Men blir man då lurad så kommer man inte att glömma, då är man långsint.
    En mogen relation där jämlika parter möts måste väl vara optimalt.
    ELLER:
    – Du säger aldrig att du älskar mig!
    – Ok, jag säger till när det blir någon förändring.

  8. Kinna

    Fortsätt att vara som du är! Att vara svartsjuk är inget kul, varken att vara eller bli utsatt för. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.