Kvinnor dör i jul

Hur många kvinnor utsätts för våld i juletid? 
En tid som för vissa kantas med alkohol som i sin tur ger uttryck i missnöje som inte kan komma fram i ord utan i knytnävslag eller annan form av våld.

Varför slår man kvinnor?
Varför kan man inte kommunicera med ord?
Varför accepteras inte meningsskiljaktighet?
Varje år dör 17 kvinnor i Sverige på grund av att de utsatts för våld.

Ja jag vet att våld utförs av kvinna mot man, man mot man och kvinna mot kvinna. Men jag hör mest om mäns våld mot kvinnor.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) skrev i sin blogg för ett tag sedan;
"Jag var med på ett seminarium i går som handlade om Våld i nära relationer. Varje år dör 17 kvinnor i Sverige på grund av att de utsatts för våld. Det är ett stort problem i Sverige och det beror inte på att vi har en dålig lagstiftning utan mer på att vi är dåliga på att använda oss av den på rätt sätt. Föreningen Tryggare Sverige och polisens samordnare för brottsoffer hade båda samma uppfattning om att polismyndigheterna måste tillsätta personal som specialiserar sig på att utreda denna typ av brott och att tillsammans med kommunerna  ställa krav på att använda lagarna på rätt sätt och att öka samarbetet. Det ska inte vara så att en utsatt person ska behöva söka upp alla myndigheter för att få hjälp utan det är myndigheterna som ska finnas för den utsatta. Där finns det förbättringsmöjligheter"

VIT JUL

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.